Gospodarka » Żywność

Chrupki błonnik na śniadanie

Chrupki błonnik na śniadanie
Zobacz więcej zdjęć »
Firma Good Food, producent wafli ryżowych i pieczywa lekkiego, wprowadza na rynek nowość – zbożowe chrupki Wysoki Błonnik. Śniadaniowy produkt jest pyszną propozycją dla wszystkich dbających o linię oraz tych, którzy chcą zdrowo rozpocząć dzień

Wysokobłonnikowa przekąska od Good Food wytwarzana jest wyłącznie z naturalnych składników - pełnoziarnistej mąki i otrębów. Jest bezcukrowa i wyjątkowo chrupka, co przekłada się na jej charakterystyczny, zbożowy smak.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

- Wysoki Błonnik to przede wszystkim świetna alternatywa dla wysokokalorycznego śniadania – mówi Maria Hoffa, koordynator ds. nowych produktów firmy Good Food – Jego największą zaletą jest wysoka zawartość samego błonnika, pochodzącego z pełnoziarnistych składników i otrębów pszennych oraz doskonały smak uzyskany bez dodatku cukru. Zaledwie 1-procent tłuszczu oraz efekt sytości jaki daje błonnik powodują, że chrupki znajdą uznanie u osób dbających o zdrowie i figurę.

Nowość od firmy Good Food dostępna jest w dwóch smakach – naturalnym (17% błonnika) i cynamonowo-jabłkowym (14% błonnika). Chrupki doskonale smakują z mlekiem, jogurtem oraz na sucho – jako samodzielna przekąska. Jedno opakowanie zawiera siedem porcji. Dzięki przyjaznej dla oka kolorystyce wyróżnia się spośród innych produktów na półce, co sprzyja jego szybszej identyfikacji.

Cena na półce :  3,8 – 4,4 zł

Gramatura: 150 g

Dystrybucja: karton zbiorczy w postaci display’a (12 sztuk)

 

Good Food S.A. pochodzi z Poznania, zajmuje się produkcją żywności w segmencie przekąsek i pieczywa. Najpopularniejszą grupę produktową stanowią w nim wafle ryżowe. Firma uważana jest za jednego z prekursorów trendu zdrowego stylu odżywiania w Polsce i lidera jakościowego na rynku. Australijska technologia wypieku wafli ryżowych w powiązaniu z konsekwentną strategią pozwoliły Spółce bardzo szybko zaistnieć na rynku i odnieść sukces. GOOD FOOD jest obecnie największym w Polsce i jednym z największych na świecie producentów pieczywa ryżowego. Produkty Spółki sprzedawane są m.in. w Danii, Szwecji, Norwegii, Hiszpanii, Francji, Belgii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Włoszech, Niemczech, Litwie oraz Australii.

 

Good Food S.A. otrzymała w tym roku Złoty Laur Konsumenta w kategorii wafli ryżowych oraz srebrny Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie Roku dla wafelków Milutkie.

 

Good Food S.A., Skórzewo, ul. Skórzewska 21, 60-185 Poznań, www.goodfood.pl.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

inplusPR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »