Czas na przetwory


Czas na przetwory
2016-06-09
Kiedy na straganach pojawiają się sezonowe warzywa to znak, że nadszedł czas na przygotowywanie przetworów. Niezbędne do tego celu będą np. papryki, ogórki, cebulki, a także Ocet spirytusowy 10% produkowany przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem”!

Marynowanie warzyw to jeden z najstarszych, a zarazem najskuteczniejszych sposobów na długie przechowywanie żywności. Przygotowywanie przetworów za pomocą tej techniki nie jest trudne, a z rezultatów można cieszyć się przez cały rok, zawsze wtedy, gdy ma ochotę na domowe smakołyki.

Klucz do sukcesu stanowi zalewa. Aby była idealna należy użyć najwyższej jakości składników i odpowiednich proporcji: wody, octu, cukru oraz przypraw. Najważniejszy jednak pozostaje naturalny konserwant, który zachowa przetwory w należytej świeżości. W tym przypadku będzie nim ocet.

 

Dlaczego do marynowania najlepiej wybrać produkt od WSP Społem?

Kielecka Spółdzielnia specjalizuje się w produkcji octów od 1932 roku. Dzięki blisko 85-cio letniemu doświadczeniu, tradycyjnej recepturze oraz najwyższej jakości składnikom, produkty te cieszą się uznaniem wśród wielu konsumentów. Co ważne, kieleckie octy spirytusowe otrzymały prestiżowe odznaczenia tj. godło gwarancyjne „Jakość Tradycja”, Znak Jakości „Q” oraz Złoty Laur Konsumenta.

Obok tradycyjnej wersji Octu spirytusowego 10% w ofercie firmy znajdują się także Octy spirytusowe 6% o smaku: czosnkowym, koperkowym oraz estragonowym. Przetwory przygotowywane z ich dodatkiem będą stanowiły wyjątkowy i aromatyczny element posiłku.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

bb_pr
http://bbpr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl