Dawtona: więcej dla sektora HoReCa


Dawtona: więcej dla sektora HoReCa
2017-02-28
Wysoka jakość, przystępna cena, szeroki asortyment oraz wieloletnia tradycja – to cechy wyróżniające markę Dawtona na polskim rynku HoReCa. Teraz oferta skierowana do branży gastronomicznej powiększyła się o trzy nowe produkty: Sos do pizzy, Pulpę pomidorową oraz Ogórki sałatkowe.

Czas przygotowania posiłków, wysoka, powtarzalna jakość produktów i wygoda to niezwykle ważne aspekty w pracy małych i dużych gastronomii. W odpowiedzi na ich potrzeby Dawtona poszerzyła swoją ofertę o kolejne nowości w kategorii produktów warzywnych w przystępnej cenie. Zarówno Sos do pizzy, Pulpa pomidorowa, jak i Ogórki sałatkowe to produkty, które znajdują się w poręcznych opakowaniach zapewniających wygodę użycia. W zależności od przeznaczenia, każda z nowości świetnie sprawdzi się jako baza lub dodatek do dania.

 

Sos do pizzy w puszce 4,2 kg, to prosty i klasyczny produkt, składający się z 220 g pomidorów na 100 g produktu oraz szczypty soli, którego nie może zabraknąć w żadnej pizzerii. Samodzielnie stanowi wyjątkową bazę w przygotowaniu pysznej pizzy, może być również podstawą autorskiego sosu – nie zawiera ziół, pozostawiając pole dla kreatywności pizzaiolo. Idealnie łączy się z dodatkami takimi jak mięso, owoce morza czy warzywa

 

Pulpa pomidorowa w puszce  4,2 kg to uniwersalny produkt, nieodłączny składnik wielu dań i potraw kuchni całego świat – od polskiej, przez włoską czy hiszpańską, aż po m.in. węgierską. Na jej bazie przygotujemy wiele dań: sos romanesco, zupę minestrone, gołąbki czy bogracz. Ta od Dawtony została wyprodukowana ze starannie wyselekcjonowanych, polskich pomidorów, w ilości 180 g na 100 g produktu. Pulpa nie zawiera dodatku soli, co ułatwia doprawienie dania, według własnego przepisu szefa kuchni.

 

Stawiając na wysoką jakość produktu, przedstawiciele branży gastronomicznej mogą sięgnąć po Ogórki luksusowe, a w wariancie ekonomicznym po nowość w ofercie –  Ogórki sałatkowe, dostępne w słoju 4,1 kg. Chrupiące, idealnie przyprawione i aromatyczne ogórki sałatkowe zostały starannie wyselekcjonowane i poddane marynowaniu w zalewie z dodatkiem octu i przypraw. Ich cechą wyróżniającą się, oprócz smaku, jest ich wielkość – mają powyżej 9 cm długości. Są niezbędnym dodatkiem w kuchni każdego Szefa Kuchni. Doskonale sprawdzą się w roli dodatku do sałatek, tatara, kanapek, zapiekanek i hot-dogów. Są też ważnym składnikiem sosów do mięs.

 

Na uwagę zasługują także pozostałe propozycje producenta dla branży HoReCa:

  • ·         produkty w wiadrach: Ketchup łagodny 5,5 kg, Ketchup pikantny 5,5 kg
  • ·         produkty w puszkach: Pomidory całe 2,55 kg, Pomidory krojone 2,5 kg, Fasola biała 2,6 kg, Fasola czerwona 2,6 kg, Fasola Pinto 2,6 kg, Fasola czarna 2,6 kg, Cieciorka 2,6 kg, Soczewica 2,6 kg, Koncentrat pomidorowy 4,5 kg, Groszke zileony 2,49 kg, Kukurydza słodka 2,65 kg
  • ·         produkty w słojach: Ogórki luksusowe 4,1 kg, Buraczki wiórki 1,6 kg, Papryka paski 4,1 kg oraz Papryka ćwiartki 4,1 kg.

Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl