Hiszpania na talerzu z ryżem do paelli marki Halina


Hiszpania na talerzu z ryżem do paelli marki Halina
2017-05-14
Choć do wakacji zostało jeszcze trochę czasu, to już dziś z powodzeniem możemy przywołać ich smak! Dzięki stworzonemu specjalnie z myślą o paelli - ryżowi marki Halina, z łatwością przygotujemy w swojej kuchni tą tradycyjną hiszpańską potrawę.

Skarb Hiszpanii

 

Hiszpania znana jest nie tylko ze słonecznej pogody, ale i produkcji wina,oliwek czy serwowanych w restauracjach tapas. Narodową potrawą hiszpanów od wieków pozostaje jednak paella, która znana jest na całym świecie. Pochodzący z Walencji przysmak jest daniem jednogarnkowym, które charakteryzuje się sporą sytością, pysznym smakiem i aromatem oraz co bardzo ważne - prostotą wykonania. By przygotować  tradycyjną pealle potrzebne nam będą: warzywa (papryki, pomidory i świeży, zielony groszek),  owoce morza (krewetki, małże lub ich mieszanki), które w zależności od naszych upodobań można wymienić na kawałki piersi kurczaka oraz najważniejszy składnik, a tym samym klucz do udanej paeli - odpowiednio dobrany ryż. Na szczęście nie musimy jechać po niego, aż do Hiszpanii. Wystarczy, że sięgniemy do oferty marki Halina, w której znajdziemy specjalny ryż do paelli. Produkt ten powstał z wyskogatunkowego ryżu białego, który nadaje potrawie odpowiedni  posmak. Z ryżem do paelli marki Halina szybko stworzymy danie nie tylko pełne wyjątkowego smaku, ale i bogate w dobroczynne właściowości odżywcze: węglowodany złożone dodające energii oraz błonnik.

 

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu

 

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Produkt: Ryż do paelli marki Halina

Gramatura : 300 g

Cena detaliczna: ok. 3,49 zł         

 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl