Jak dbać o jakość herbaty? Wypowiedź eksperta Ahmad Tea London


2017-07-28
Za sekret wysokiej jakości herbaty odpowiada: sposób sadzenia i pielęgnacji krzewów, rodzaj i dobór gleby, klimat, a także pracownicy. W szczególności kiperzy herbaciani, próbujący ponad 500 filiżanek herbaty dziennie, w poszukiwaniu tej najlepszej jakości.

Smak i aromat herbaty w dużej mierze zależy od sposobu jej uprawy. Bardzo ważne jest utrzymywanie wilgotności gleby na odpowiednim poziomie, ponieważ ma to wpływ na późniejszy proces suszenia - zbyt długi może prowadzić do przesuszenia herbaty. Szczególną uwagę na prawidłowe przeprowadzenie tego procesu powinni zwracać kiperzy herbaciani oraz osoby odpowiadające za zakupy, ponieważ stopień wysuszenia liści ma duże znaczenie dla smaku naparu.

Pracownicy Ahmad Tea przestrzegają również bardzo rygorystycznych procedur kontroli jakości, przechowując w swoich magazynach około 17 500 próbek zakupionych herbat. Gdy herbata dociera do jednej z fabryk, kiperzy herbaciani otrzymują świeżą próbkę do porównania z próbką rezerwową, aby upewnić się, że nowa jest dokładnie tej samej jakości. Ich zadaniem jest również nadzorowanie pracy wszystkich fabryk Ahmad Tea na całym świecie. Firma gwarantuje swoim konsumentom, że zanim herbata opuści fabrykę, będzie próbowana 7 razy przez jednego z doświadczonych testerów herbaty.

Tak właśnie, dzięki wyspecjalizowanemu systemowi jakości, herbata przechodzi selekcję niemal każdego dnia, aby konsumenci mogli cieszyć się jej wyjątkowym smakiem przez cały rok.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

38PR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl