Jaką rybę wybrać, czyli świąteczny poradnik FRoSTY


Jaką rybę wybrać, czyli świąteczny poradnik FRoSTY
2017-11-23
Bez ryb trudno wyobrazić sobie wigilijną kolację. Jednak sam ich zakup oraz przygotowanie bywają nie lada problemem. Jak uniknąć przedświątecznego zawrotu głowy i wybrać rybę na święta, podpowiada FRoSTA.

Kiedy rozpocząć przygotowania? Która ryba posmakuje wszystkim domownikom? Co warto kupić wcześniej, a z którymi zakupami trzeba poczekać? Takie i podobne pytania zadaje sobie przed świętami niemal każdy. Na szczęscie, wystarczy zastosować się do kilku zasad, których przestrzeganie uratuje nas przed świąteczną katastrofą.

 

Nie na ostatnią chwilę

W przedświątecznym zamieszaniu łatwo o pomyłkę. Do tego jeszcze kolejki, częsty chaos w sklepie oraz nierzadko pułapki stawiane przez sprzedawców. Na szczęście można sobie z tym poradzić, w tym roku stawiając na ryby mrożone FRoSTY.  Przede wszystkim możemy kupić je wcześniej, unikając bożonarodzeniowej gorączki. Dodatkowo, nie musimy się martwić o ich jakość. Wybierając ryby FRoSTY mamy pewność, że zamrażane są bezpośrednio po połowie, jeszcze na pokładzie statku, dzięki czemu zachowują swoje właściwości odżywcze i soczysty smak.

 

Liczy się jakość

Znalezienie dobrej ryby to często bardzo duże wyzwanie. Zamiast tracić czas na zastanawianie się i krążenie od sklepu do sklepu, warto sięgnąć po sprawdzone rozwiązania. Z FRoSTĄ mamy pewność, jakie ryby kupujemy Każda z nich ma certyfikat MSC, co oznacza, że są to ryby dzikie – nigdy hodowlane – i pochodzą wyłącznie ze zrównoważonych łowisk. Ich zaletą jest również praktyczne porcjowanie i szczelnie zamknięty kartonik z produktem, dający pewność, że rybę rozpakujemy jako pierwsi, dopiero w naszej kuchni.

 

Nie tylko karp

Choć jest rybą tradycyjną, nie każdy za nim przepada. Dlatego też  na wigilijnym stole warto zrobić miejsce również dla innych ryb – takich, które przypadną go gustu całej rodzinie. W ofercie FRoSTY znajdziemy trzy propozycje niepanierowanych filetów: z mintaja, dorsza oraz dzikiego łososia. W wygodnej postaci, podzielone na porcje i co bardzo ważne – bez ości, usprawnią przedświąteczne przygotowania. Doprawioną rybę możemy piec, smażyć, grillować czy gotować na parze.

 

Filety niepanierowane znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie około 18,99 zł – z dorsza (300 g), 18,99 zł – z łososia (250 g) oraz 14,99 zł – z mintaja (300 g).


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl