Jarmark Produktów Regionalnych w Porcie Łódź poleca się na Wielkanoc!


2015-04-02
Przygotowywane zgodnie z regionalnymi recepturami wędliny, sery, miody, pieczywo czy bakalie, to produkty, których nie może zabraknąć na naszych stołach podczas Świąt Wielkanocnych. Wszystkie te smakołyki znajdziemy na świątecznym Jarmarku Produktów Regionalnych w Porcie Łódź.

Aromatyczne wędliny, chrupiące chleby, przepyszne sery, a także przyprawy i miody to specjały, które będzie można kupić podczas najbliższego Jarmarku Produktów Regionalnych w Porcie Łódź. To tradycyjne smakołyki, do których bardzo chętnie wracamy, szczególnie podczas Świąt Wielkanocnych.

 

Dobre, bo tradycyjne!

 

Pomimo panującej mody na kuchnie świata, tradycyjnych dań w polskich domach możemy skosztować niemal każdego dnia. Bigos, pierogi, gołąbki, kotlet schabowy, kotlet mielony czy pyszne zupy, takie jak: żurek, kapuśniak czy krupnik goszczą na naszych stołach od lat i nic nie wskazuje na to, że w najbliższym czasie to się zmieni. Do przepisów naszych mam i babć najczęściej powracamy jednak podczas świąt. W Wielkanoc na naszych stołach nie może zatem zabraknąć białej kiełbasy, szynki, pieczeni, pasztetów, czy babki, makowca i mazurka. Naturalnie wytwarzane, tradycyjne produkty znajdziemy także na Jarmarku Produktów Regionalnych w Porcie Łódź. To smakołyki, które uczynią zbliżające się święta jeszcze wspanialszymi!

 

Wielkanocny jarmark potrwa do 3 kwietnia. Stoisk wystawców należy szukać w okolicach sklepu Saturn.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

38PR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl