Jesiennie w Road American Restaurant


Jesiennie w Road American Restaurant
2016-09-29
Przyszła jesień! Kto uwielbia jej kolory i smaki, niech spróbuje dyniowych pyszności w Road American Restaurant. Nawet smakosze tego warzywa mogą być zdumieni ilością potraw i sposobem przyrządzenia pomarańczowego przysmaku
W Roadzie jesień króluje na stołach niepodzielnie. Sezonowe menu aż kipi od smakowitych dań. Zupa krem z dyni hokkaido na mleku kokosowym? Czemu nie, szczególnie z nutką chilli! Dla bardziej głodnych jest w ofercie polędwica wołowa z dynią i awokado, a także meatballs – mięsne kuleczki zapiekane z dynią, bakłażanem, pomidorami i wyśmienitym sosem. – Dynia to niezwykłe warzywo. Jest nie tylko bardzo zdrowa, ale też daje niesamowite możliwości w kuchni, bo występuje w wielu odmianach i można ją przyrządzić chyba we wszystkich znanych smakach. I zarówno na ostro, jak i na słodko smakuje równie dobrze – mówi Zbigniew Kowalczyk, szef kuchni we wrocławskim Road American Restaurant. 
W Roadzie nie może zabraknąć także burgera. Jest i burger z dynią, podawany z kompozycją sałat z frytkami z dyni hokkaido. A na koniec pomarańczowego menu: dynia nadziewana soczystą wołowiną, fasolą, czosnkiem i dymką. Żaden dyniowy smakosz nie powinien przegapić takiej okazji.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

a.piwek

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl