Jeszcze więcej pyszności na Jarmarku Produktów Regionalnych w Porcie Łódź
Od czwartku smakosze będą mogli po raz kolejny smakować naturalnej żywności dostępnej podczas Jarmarku Produktów Regionalnych. Od 27 do 30 marca w Porcie Łódź będzie można nie tylko rokoszować się tradycyjnymi polskimi smakami, ale także odkryć nowe, dotąd nieznane specjały z różnych stron świata.
Podstawą dobrej diety jest pożywne śniadanie, najlepiej na bazie chrupiącego, świeżego chleba np. wypiekanego w węglowym piecu na Podlasiu. Ten i pozostałe rodzaje bochenków, dostępne podczas Jarmarku Produktów Regionalnych, będą kusić przechodniów niezwykłym zapachem. Wśród dodatków do smacznego pieczywa klienci znajdą różnego rodzaju sery, wiejskie wędliny, a także nowość na marcowym Jarmarku - wędzone ryby. Wielbiciele słodkości odnajdą na jarmarkowych stoiskach suwalskie ciasta, ręcznie zawijane krówki oraz tradycyjne i pitne odmiany miodu.
Egzotyczne owoce i aromatyczne przyprawy pozwolą z kolei skosztować odwiedzającym przysmaków z różnych zakątków świata.
Wystawcy będą oferować swoje produkty obok sklepu Saturn
w godzinach otwarcia Portu Łódź.
- Jarmark Produktów Regionalnych zdążył zyskać grono stałych bywalców. Wśród klientów rośnie zapotrzebowanie na artykuły spożywcze produkowane zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Dlatego też staramy się systematycznie poszerzać listę wystawców i zwiększać liczbę stoisk dostępnych podczas Jarmarku - tłumaczy Emilia Lange-Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź.
Na odwiedzających Jarmark Produktów Regionalnych będą czekać także oryginalne rękodzieła artystów z całej Polski,
w tym unikatowa ręcznie wytwarzana biżuteria, obrazy
i artykuły wykonane metodą decoupage'u.
Więcej informacji znajduje się na stronie www.portlodz.pl.
Nadesłał:
Maria Szwed
|