Linie garnków Fissler


Linie garnków Fissler
2014-11-14
Garnki i wszelki sprzęt AGD do gotowania goszczą w zasadzie w każdym domu oraz lokalu, gdzie przygotowuje się posiłki. Często jednak kupujemy sprzęt tańszy, ponieważ zdaje nam się, ze będzie wystarczający na nasze potrzeby, a dodatkowo nie chcemy wydawać kilkuset złotych na zwykły garnek.

Jest to jednak myślenie nieprawidłowe - klasyczne garnki szybciej się zużywają, mogą przypalać potrawy, nie nadadzą się do każdego dania, a co najważniejsze, wraz ze zużyciem powierzchni będziemy przygotowywać w nich mniej smaczne i wartościowe posiłki. Tymczasem marka Fissler i jej garnki, choć kosztowne, to jednak mają swoich wielbicieli na całym świecie. Dlaczego?

To dość proste. Klasyczne garnki kupowane przez Polaków są po prostu garnkami emaliowanymi, rzadziej metalowymi, a już właściwie bardzo rzadko ktokolwiek decyduje się na zakup garnków ze szlachetnej stali nierdzewnej. Tymczasem to właśnie z takich materiałów stworzone są produkty Fissler - garnki, i to one w dużej mierze zapewniają im wytrzymałość, trwałość oraz możliwość przygotowywania urozmaiconych posiłków. Co więcej, garnki posiadają swoje własne linie produktowe, co sprawia, że jesteśmy w stanie dobrać urządzenia pasujące do właściwie każdych warunków gotowania.

Poszczególne linie garnków Fissler różnią się przede wszystkim kształtami, wyglądem stali oraz dodatkowymi akcesoriami. Część z nich ma również swoje własne, indywidualne dla danej linii cechy, które powodują, że garnki sprawdzą się lepiej w określonych okolicznościach. Do najbardziej klasycznych wersji należą garnki z linii Family Line, przeznaczone do gotowania dla całej rodziny. Są one proste, stworzone ze stali nierdzewnej z metalowymi rączkami oraz taką samą, szczelną pokrywką. Dno pozwala na gotowanie na każdym rodzaju kuchenki, a profilowanie brzegu zapewnia czyste przelewanie potrawy z jednego garnka do drugiego. Przeciwną wręcz linią są garnki Fissler Intensa. Przystosowane są one do gotowania w niewielkiej ilości wody, ponieważ dzięki zastosowaniu odpowiedniej budowy zapewniają zamknięty obieg w garnku. To wpływa na jakość potraw. Wykonane są w nowoczesnym wzornictwie ze stali chirurgicznej, jednak nie są wielofunkcyjne - nie można wstawić ich do piekarnika ze względu na uchwyty.

Rozmaite linie oferowane przez markę Fissler dają garnki pozwalające użytkownikom na znalezienie produktu, który będzie całkowicie im odpowiadał. Mogą to być garnki wielofunkcyjne, stworzone w całości ze stali nierdzewnej, przystosowane do gotowania na wszystkich rodzajach kuchenek, a także wkładania do piekarnika. W innym przypadku będą to nowoczesne, eleganckie garnki ze szklanymi pokrywkami, specjalnie wyprofilowane do przygotowywania konkretnego rodzaju dań.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

brenna

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl