Lody prawdziwe podbijają Trójmiasto


Lody prawdziwe podbijają Trójmiasto
2016-11-17
Mimo zbliżającej się wielkimi krokami zimy, trójmiejska Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” stawia na rozwój. Po sukcesie stacjonarnej lodziarni w Gdyni i pojawiającej się w lokalnych parkach, na skwerach czy plaży rikszy, w ubiegłym miesiącu otwarty został kolejny punkt sprzedaży.

Tym razem w galerii handlowej w Gdańsku.

 

 

Riksza, wprost z której serwowane są tradycyjne lody, ustawiona została w galerii Auchan Gdańsk przy ul. Szczęśliwej 3. Jak wyjaśniają właściciele lodziarni, wybór tej lokalizacji podyktowany był zapotrzebowaniem płynącym z rynku:

 

- Od dłuższego już czasu docierały do nas sygnały ze strony Gdańszczan, którzy chcieli, by Wytwórnia zagościła również u nich – mówi Maciej Siniło, przedstawiciel lodziarni.

 

I dodaje: Co więcej, w trakcie sezonu niemal codziennie nasz lokal w Gdyni odwiedzali klienci z sąsiednich miast, skuszeni smakiem prawdziwych lodów. Stąd pomysł, by jeszcze w tym roku pojawić się również w Gdańsku.

 

Decyzja o otwarciu punktu umiejscowionego w galerii handlowej podyktowana zaś była względami praktycznymi. Właścicielom lodziarni zależało na wyborze miejsca, które pozwoli na całoroczną sprzedaż lodów.

 

Jak się okazało, decyzja ta to był „strzał w dziesiątkę”. Przed rikszą z logo Wytwórni Lodów Prawdziwych momentami ustawiają się długie kolejki chętnych, a serwowane tam lodowe przysmaki stanowią dla wielu osób miły przerywnik pomiędzy odwiedzinami kolejnych sklepów.

 

Co ciekawe, przedstawiciele lodziarni nie spoczywają jednak na laurach i nie wykluczają, że z czasem pojawią się następne punkty sprzedaży.

 

- Zależy nam przede wszystkim na tym, by już na stałe wpisać się w trójmiejski krajobraz. Stąd też poszukiwania kolejnych lokalizacji, dzięki którym będziemy w stanie dotrzeć do jeszcze większej liczby mieszkańców wybrzeża – dodaje na koniec właściciel gdyńskiej Wytwórni.

 

Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” to największa w Polsce franczyzowa sieć lodziarni tradycyjnych. Serwowane w nich lodowe przysmaki tworzone są na bazie znalezionego na strychu przepisu babci na domowe lody.

W ofercie każdej z lodziarni codziennie znajdują się trzy podstawowe smaki lodów: śmietankowy, czekoladowy i truskawkowy, a także dwie, zmieniające się każdego dnia propozycje – lód mleczny i sorbet.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

publicum

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl