Niezapomniane świąteczne smaki z marką WINIARY!


2016-12-15
Wielkimi krokami zbliżają się wyjątkowe, wyczekiwane przez wszystkich Święta Bożego Narodzenia.

Na ten magiczny okres, pełen radości i spokoju czekamy z niecierpliwością przez cały rok. Nic dziwnego, w końcu niezapomniana, ciepła atmosfera i cała rodzina w jednym miejscu sprawia, że te zimowe święta są dla nas niezwykle ważne. Sam moment, w którym zasiadamy do pełnego świątecznych przysmaków stołu, to istotny czas nie tylko w wymiarze symbolicznym, ale także kulinarnym! W każde święta pragniemy wypełnić dom bogactwem smaków i zapachów, dlatego z wielką przyjemnością przyrządzamy pyszne wigilijne potrawy. Jak co roku w ich przygotowaniu i podkreśleniu wyjątkowego smaku i aromatu pomogą nam produkty marki WINIARY.

Boże Narodzenie to magiczny okres, na który z niecierpliwością czekają nie tylko dzieci. Pięknie przystrojona choinka, wyjątkowe prezenty, pierwsza gwiazdka i nasi najbliżsi zgromadzeni przy jednym stole – to wszystko sprawia, że atmosfera tych świąt jest tak wyjątkowa. W tym czasie pragniemy, aby równie wyjątkowe było menu, które podamy bliskim na wigilijny stół. Przygotowując świąteczne potrawy stawiamy na tradycję. Jak wynika z badania konsumenckiego przeprowadzonego na zlecenie marki WINIARY, podczas Bożego Narodzenia najczęściej podajemy barszcz czerwony (75%), pierogi z kapustą i grzybami (79%), karpia smażonego (66%) i sałatkę warzywną (67%)*. W przyrządzanie świątecznych potraw częściej niż na co dzień angażują się także mężczyźni (63%) i dzieci (43%)*. Nic dziwnego – wspólne przygotowania to doskonała okazja do spędzenia ze sobą czasu, pogłębienia rodzinnych więzi oraz dobrej zabawy!

Listę dań, które podajemy bliskim podczas Bożego Narodzenia otwiera oczywiście świąteczna zupa. Nie ma nic lepszego niż aromatyczny, czerwony barszcz, którym zwykle rozpoczynamy naszą wigilijną ucztę. Ta świąteczna potrawa jest uwielbiana przez Polaków! Co roku przygotowuje ją aż ¾ polskich rodzin*. Każdy z nas ma w pamięci wspomnienie smaku swojego ulubionego barszczu jeszcze z dzieciństwa, jednak ugotowanie go od postaw, tak by zawsze smakował wyśmienicie nie zawsze jest takie proste. Uzyskanie idealnego koloru, aromatu i odpowiednie doprawienie naszej zupy to nie lada wyzwanie. Dlatego od lat polskie rodziny sięgają po Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY, z którym przyrządzenie tej tradycyjnej, świątecznej zupy jest niezwykle proste, a jej wyjątkowy smak przywołujący wspomnienia z dzieciństwa jest w zasięgu ręki. Barszcz czerwony możemy podać na wiele sposobów: na przykład z uszkami, bezmięsnymi pierogami lub pasztecikami z nadzieniem grzybowym. Aby farsz nie był suchy i smakował wyśmienicie, warto sięgnąć po Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY. Intensywny aromat suszonych borowików i podgrzybków to gwarancja sukcesu każdej potrawy. Bulionu warto użyć także do przygotowywania innych świątecznych dań. Możemy dodać go np. do zapiekanych mięs, sosów lub kasz, dzięki czemu każda potrawa będzie niezwykle aromatyczna.

Na naszym wigilijnym stole nie może zabraknąć także świątecznych przystawek z dodatkiem majonezu. Aż 70% z nas sięga po niego podczas bożonarodzeniowych zakupów*. Majonez najczęściej wykorzystujemy do przygotowania tradycyjnych jarzynowych sałatek oraz podawanych na wiele sposobów śledziowych potraw. Ich pyszny smak gwarantuje Majonez Dekoracyjny WINIARY, który dzięki swojej kremowej konsystencji i doskonałej jakości od lat króluje na polskich stołach. Doskonale sprawdzi się także do dekoracji innych świątecznych przysmaków oraz podczas kulinarnych eksperymentów, kiedy zechcemy zaskoczyć bliskich oryginalnym daniem.

Podczas Bożego Narodzenia warto na nasz stół podać dania, których smak zatrzyma wspomnienie świąt na cały przyszły rok. W wigilię są to zazwyczaj potrawy postne, jednak podczas pierwszego i drugiego dnia świąt możemy już urozmaicić menu dodatkiem różnorodnych mięs. Sos Borowikowy Jak u Mamy WINIARY wzbogaci smak każdego dania i nada mu niepowtarzalny charakter. Możemy polać nim np. kluski śląskie, placki ziemniaczane, idealnie sprawdzi się także w towarzystwie polędwiczek wieprzowych. Aromat grzybów oraz ziół unoszący się po świątecznej kuchni podczas przygotowywania sosu z pewnością sprawi, że daniom z jego dodatkiem nikt się nie oprze.

Po przepisy i inspiracje na wyjątkowe, świąteczne potrawy oraz przystawki zapraszamy na www.winiary.pl

* Badanie konsumenckie „Odkrywamy nowe smaki rodzinnych chwil” przeprowadzone przez Millward Brown w 2014 na zlecenie marki WINIARY.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

IP1

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl