Pierogi staropolskie z kaszą i grzybami JAWO


Pierogi staropolskie z kaszą i grzybami JAWO
2017-07-04
Pierogi staropolskie z kaszą i grzybami Jawo to wyjątkowo aromatyczna propozycja na pyszne obiadowe danie. Pierogi Jawo są robione ręcznie, smakują jak domowe,


Pierogi staropolskie z kaszą i grzybami Jawo to wyjątkowo aromatyczna propozycja na pyszne obiadowe danie. Pierogi Jawo są robione ręcznie, smakują jak domowe, mają delikatne ciasto i są bogato wypełnione smacznym farszem z grzybów leśnych - borowika szlachetnego i podgrzybka brunatnego oraz kaszy jęczmiennej.  Warto wspomnieć, że kasza jęczmienna była jednym z głównych składników w kuchni naszych babć i jest zaliczana do grupy najzdrowszych kasz.

Pierogi staropolskie Jawo mają wyjątkowo prosty skład, bez cienia sztucznych dodatków i konserwantów. Został on doceniony przez znany serwis www.czytamyetykiety.pl, śledzący i obiektywnie oceniający składy produktów dostępnych na naszym rynku.

Pierogi staropolskie wspaniale smakują z sosem grzybowym lub z przysmażoną cebulką. Świetnie komponują się także z sosem ziołowym. Wielką zaletą Pierogów staropolskich Jawo jest wyjątkowo prosty i szybki sposób przyrządzenia. Wystarczy gotować je w osolonej wodzie na wolnym ogniu przez 12 minut.

 

 

Firma: Jawo Sp. z o.o.

Produkt: Pierogi staropolskie z kaszą i grzybami

Gramatura: 450 g

Cena: ok. 6 zł

 

* Jawo Sp. z o.o. to znany polski producent dań mrożonych przygotowywanych  na bazie mąki i ziemniaków. Specjalizuje się w ręcznej produkcji dań mrożonych, m.in. pierogów, knedli, kopytek, klusek, krokietów i naleśników. W ofercie detalicznej Jawo znajduje się kilkadziesiąt pozycji. Misją firmy jest produkowanie smacznej i zdrowej żywności. Produkty Jawo nie zawierają sztucznych konserwantów, tłuszczów roślinnych utwardzonych i przygotowane są według sprawdzonych receptur ze składników najwyższej jakości, pozyskiwanych od renomowanych producentów. Wg badań polskiego rynku spożywczego prowadzonych przez firmę Nielsen Jawo jest w czołówce producentów mających najwyższe udziały rynkowe w kategorii produktów na bazie mąki i ziemniaków. Firma była wielokrotnie nagradzana i wyróżniana w wielu konkursach branżowych. 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

KN
http://kobieta24.pl

Wasze komentarze (1):

  • avatar
    ~klarysa, 2017-07-05 15:20:31

    Mnie najbardziej smakują pyzy z mięsem i grzybami od Amigos, bo ogólnie bardziej lubię pyzy niż pierogi. Jestem po nich bardziej syta, po prostu są smaczniejsze :)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl