Polak wyruszył po kulinarne zwycięstwo do Parmy


Polak wyruszył po kulinarne zwycięstwo do Parmy
2014-06-12
Światowe Mistrzostwa Makaronu (The Pasta World Championship) to coroczne wydarzenie, na które czeka włoska branża gastronomiczna. To tutaj pokazują się wybitne talenty, o których rozpisują się później media na całym świecie.
Organizatorem mistrzostw jest włoska Academia Barilla, która po raz kolejny zmierzy się z misją celebracji jednego z najważniejszych składników włoskiej kuchni – makaronu przygotowywanego przez największe kulinarne talenty z całego świata. Rywalizacja zawodników oceniana będzie na podstawie 4 kryteriów: poszanowania fundamentów włoskiej gastronomii, techniki, sposobu prezentacji i smaku. 

Dotychczas odbyły się dwie edycje, w których zwyciężyli Yoshi Yamada z Japonii i Giorgio Nava z Południowej Afryki. 12 czerwca 2014 roku w szranki z najlepszymi stanie reprezentant z Polski. Kamil Wierzbowski jest młodym, ambitnym i niezwykle utalentowanym kucharzem 
z wieloma sukcesami na koncie. To trzykrotny zwycięzca międzynarodowych turniejów  „Accor Proffesions Challenge”, szkolony przez takie sławy jak Kurt Scheller i mistrz kulinarny włoskiej Scuola Alberghiera e di Ristorazione di Serramazzo. Teraz czas na podbój Parmy!


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

trendy_news

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl