Port Łódź pełen zapachu regionalnych przysmaków


Port Łódź pełen zapachu regionalnych przysmaków
2011-04-13
Kolejny raz Jarmark Produktów Regionalnych zagości na pokładzie Portu Łódź. W dniach 15 – 22 kwietnia na wielbicieli tradycyjnej kuchni czekają stoiska wypełnione po brzegi zdrowymi regionalnymi przysmakami.

Produkty dostępne na Jarmarku są wytwarzane według tradycyjnej regionalnej receptury. Na klientów Portu Łódź czekają m.in. wędliny, ryby, pieczywo i oscypki. Najmłodsi będą mogli rozkoszować się smakiem prawdziwych krówek, starszym z pewnością zasmakuje tradycyjnie wytwarzane piwo. Dla wielbicieli błyskotek swoje stragany rozstawią sprzedawcy niepowtarzalnej autorskiej biżuterii. Dodatkową atrakcją Jarmarku będzie stoisko z wyrobami rękodzielniczymi. Zobaczyć i kupić będzie można m.in. koronkowe serwetki, ozdoby wielkanocne oraz biżuterię z filcu i z koronki. Spragnieni wiedzy będą mogli obejrzeć także pokaz technik rękodzieła z użyciem tradycyjnych surowców i narzędzi.

 

Stoiska Jarmarku Produktów Regionalnych będą zlokalizowane przy sklepie Saturn. Wielbiciele tradycyjnej kuchni mogą być jednak pewni, że aromat regionalnych przysmaków rozniesie się po całym pokładzie Portu Łódź. Żywność regionalna wciąż zyskuje uznanie konsumentów, którzy cenią sobie doskonały smak i wysoką jakość produktów spożywczych. Dzięki Jarmarkowi Produktów Regionalnych Klienci Portu Łódź będą mogli posmakować zdrowych, tradycyjnych przysmaków.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Katarzyna Rąkowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl