Produkty Sokołów bez glutenu


Produkty Sokołów bez glutenu
2016-12-08
Z myślą o osobach z nietolerancją glutenu oraz cierpiących na celiakię, firma Sokołów S.A. wprowadza na rynek produkty bezglutenowe. Symbol przekreślonego kłosa, będący gwarancją, że w składzie nie występuje gluten, pojawi się między innymi na Snackach wędzonych i pleśniowych i Kiełbasie polskiej. Według badań, na celiakię choruje ok. 1% populacji. Nietolerancję glutenu może mieć nawet 10% populacji i jest to jedna z najczęściej występujących nietolerancji pokarmowych. Osoby źle reagujące na gluten oraz cierpiące na celiakię muszą stosować ścisłą dietę, polegającą na wyeliminowaniu wszelkich składników zawierających to szkodliwe dla nich białko.

Sokołów jest firmą, która w szczególny sposób zwraca się również do osób o określonych wymaganiach dietetycznych. Wychodząc naprzeciw potrzebom konsumentów, którzy muszą wyłączyć gluten ze swojego jadłospisu, wprowadza wyroby, dzięki którym również oni będą mogli w prosty i wygodny sposób komponować codzienną dietę.

Bezglutenowe produkty są wytwarzane w jednym z siedmiu zakładów produkcyjnych Sokołów S.A. Dzięki uważnemu procesowi wyboru dostawców, firma gwarantuje że wszystkie stosowane w nim przyprawy i dodatki do żywności nie zawierają w swoim składzie glutenu. Co bardzo istotne, całkowite wyeliminowanie glutenu w żaden sposób nie wpłynęło na smak i wysoką jakość produktów.

Produkty bezglutenowe Sokołów będą wyraźnie oznakowane napisem na opakowaniu, jak również symbolem przekreślonego kłosa.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

milkas

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl