Przepis na... biszkopt idealny


2017-08-17
Biszkopt jest jednym z najłatwiejszych, a jednocześnie najtrudniejszych ciast do przygotowania. Jednym wychodzi idealny za każdym razem, a innym nigdy się nie udaje. Zatem w czym tkwi jego sekret?

Biszkopt jest podstawą najrozmaitszych ciast, tortów czy rolad z kremem i owocami. Ten idealny jest dobrze wyrośnięty, puszysty i niezwykle delikatny w smaku. Niestety dla części wielbicieli tego wypieku jest dość trudnym i grymaśnym przeciwnikiem. Mimo że jego przygotowanie nie jest zbyt skomplikowane, to efekt nie zawsze spełnia nasze oczekiwania. 

„Magiczne” sztuczki

Niemal każda gospodyni ma w zanadrzu kilka sztuczek, które powinny sprawić, że biszkopt zawsze się uda. Mieszanie masy w jedną stronę (szczególnie w prawą), upuszczenie tortownicy z ciastem przed lub po upieczeniu na podłogę z odległości ok. 30 cm, ręczne mieszanie składników, jajka w temperaturze pokojowej, to tylko część z mniej lub bardziej sprawdzonych sposobów na dobrze wyrośnięte ciasto. Aby maksymalnie ułatwić i przyspieszyć jego przygotowanie marka Delecta przygotowała Biszkopt – mieszankę do samodzielnego wypieku. Podstawą tej wyjątkowo puszystej propozycji jest mąka tortowa – niezawodna przy wypieku biszkoptów. Do zawartości opakowania wystarczy dodać jedynie odrobinę wody i 4 jaja. Po upieczeniu w 180oC i wystudzeniu, blaty ciasta można przełożyć dowolnym kremem lub konfiturą, a następnie udekorować ulubionymi owocami. Tak przygotowany deser zawsze się uda!

 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Berlińska Katarzyna

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl