Strasznie musssujące Halloween z Oranżadą Hellena!


Strasznie musssujące Halloween z Oranżadą Hellena!
2016-10-21
W ostatni weekend października imprezy i domówki ogarnia halloweenowe szaleństwo. Szczególnie podczas spotkań w domach można pozwolić sobie na kreatywność w wymyślaniu przebrań i mrocznych stylizacji.

Przygotowując halloweenowe party zadbajmy o równie zakręcone menu oraz napoje.

 

Zwyczaj Halloween już na stałe zagościł w naszym imprezowym kalendarzu. Lampiony z dyni i upiorne kostiumy znajdziemy wielu witrynach sklepowych. Ogromną popularnością cieszą się też domówki ze specyficznym dress codem – tej nocy królują oryginalne stylizacje wiedźm, czarownic, wampirów i zombie. W Halloween straszymy się ze śmiechem i przymrużeniem oka. Podczas halloweenowej imprezy, oprócz przebrań, bardzo ważne jest także menu! Warto być kreatywnym - podczas takiej imprezy pomysłowość jest najważniejsza. Paluszki wiedźmy z ciasta francuskiego, krwiste babeczki czy dyniowe muffinki to propozycje idealne na jedyny taki wieczór w roku. Oczywiście oprócz pyszności na stołach, gości muszą zaskoczyć także drinki i napoje. O wyjątkowy nastrój tego wieczoru zadba Kultowa Oranżada Hellena!

 

Czarodziejska mgła

 

Składniki:

- 20 ml ginu

- schłodzona biała Oranżada Hellena w szklanej butelce

- sok z połówki limonki

- 2 łyżeczki likieru kokosowego

- kostki lodu (pół szklanki)

- szczypta soli

 

Przygotowanie:

Do wysokiej szklanki wlej syrop kokosowy, gin i schłodzoną białą Oranżadę Hellena. Wymieszaj. Dodaj świeżo wyciśnięty sok z limonki. Dla przełamania słodkiego smaku możesz dosypać szczyptę soli. Ponownie zamieszaj, dodaj lód. Smacznego!

 

 

Musssujący eliksir 

 

Składniki:

- 40 ml soku porzeczkowego

- sok z połówki cytryny

- 200 ml zimnej wody gazowanej

- 1 saszetka Oranżady Hellena w proszku

- kostki lodu

- cukier do smaku

 

Przygotowanie:

Przygotuj kostki lodu zalewając foremki przegotowaną i ostudzoną wodą (dzięki temu kostki będą krystaliczne i przezroczyste). Saszetkę Oranżady Hellena w proszku wsyp do wysokiej szklanki z zimną wodą gazowaną. Dokładnie wymieszaj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do Oranżady dodaj sok porzeczkowy i świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Do smaku możesz dodać też odrobinę cukru. Smacznego!

 

Oranżada Hellena w proszku, 18 g, cena ok. 0,80 zł

Biała Oranżada Hellena w szklanej butelce z kapslem twist-off, pojemność 275 ml, cena: ok. 1,70 zł


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Colian
http://colian.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl