Tradycyjny smak wigilijnego kompotu


Tradycyjny smak wigilijnego kompotu
2016-12-23
Kompot z suszonych owoców nieodłącznie kojarzy się z wigilijną wieczerzą. Nie tylko doskonale gasi pragnienie, ale wspomaga również trawienie, co jest bardzo wskazane przy obfitych świątecznych posiłkach.

Dzięki marce HELIO, ten zdrowy napój możemy przygotować w ciągu zaledwie kilku chwil. W ofercie polskiego producenta znalazła się mieszanka pysznych i mięsistych owoców niezbędnych do przyrządzenia tradycyjnego kompotu z suszu.

 

W skład mieszanki owoców HELIO wchodzą: suszone śliwki, daktyle, morele, jabłka oraz gruszki, które są źródłem wielu witamin i minerałów. Szczególne znaczenie ma zawarty w owocach wapń, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.

 

Aby przygotować napój wystarczy zalać owoce wrzątkiem tak, by woda co najmniej przykryła owoce. Odstawiamy na kilka godzin, aby owoce wchłonęły wodę. Następnie dolewamy wody i gotujemy przez 20 min. Smak kompotu można dodatkowo urozmaicić według własnych upodobań, dodając kawałek cynamonu, goździki czy odrobinę brązowego cukru lub miodu. Kompot z suszu jest znakomity zarówno na ciepło jak i na zimno.

 

Prostota przygotowania zachęca by ze zdrowotnych właściwości kompotu z suszonych owoców korzystać na co dzień, a nie tylko od święta. Naturalny kompot z suszonych owoców może zastąpić nam chociażby popularne słodkie napoje gazowane. Owoce suszone HELIO sprawdzą się również jako smaczna przekąska w ciągu dnia, a nawet interesująca dekoracja deserów i dań obiadowych.

 

Produkt dostępny jest w opakowaniu 300g, w cenie około 5-7 zł


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

artur_em

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl