Trzy kroki do majówki


Trzy kroki do majówki
2015-05-07
Słońce, zielona trawa i dobry humor zagwarantują udaną majówkę. Jeśli do takiego pakietu dorzucimy jeszcze smaczne jedzenie z grilla – ten weekend będzie musiał się udać! Poza pysznymi potrawami przydadzą się więc akcesoria – coś do grillowania, podawania i… zjedzenia.

Żeby podczas tych kilku długo wyczekiwanych wolnych dni nic nie zepsuło nam nastrojów, warto nie dać się zaskoczyć przypadkowym sytuacjom. Dlatego do grillowej listy zakupów, poza kiełbaskami, karkówką i warzywami, dorzućmy kilka produktów typu „must have”. Najlepiej takich, które świetnie sprawdzą się w roli grillowych pomocników. Sztućce, talerzyki i tacki do grilla – to trio niezbędne podczas majówki.

Dzięki tackom do grilla przyrządzimy soczyste i równomiernie przypieczone potrawy. Dodatkowo tacki przepuszczają dym, który nadaje daniom charakterystyczny smak i aromat, a jednocześnie ograniczają spalanie się tłuszczu na ogniu i chronią grill przed zabrudzeniem. Możemy zdecydować się na wersję prostokątnych lub okrągłych tacek, w zależności od kształtu naszego grilla.

Transparentne sztućce – noże, widelce i łyżki – dostępne są w opakowaniach po 12 sztuk. Sprawdzą się przy krojeniu i podawaniu mięsa, a także do jedzenia sałatek. Wszystkie dania możemy serwować na jednorazowych talerzykach – najlepiej takich z trzciny cukrowej, które dzięki swoim właściwościom spisują się znacznie lepiej niż te papierowe. Trzcina cukrowa sprawia, że talerzyki pozostają neutralne smakowo, nie nasiąkają i są odporne na wysoką temperaturę.

 


Więcej: www.janniezbedny.pl


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

niezbednikjanek

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl