Wykorzystaj w pełni sezon na szparagi – razem z marką WINIARY!


Wykorzystaj w pełni sezon na szparagi – razem z marką WINIARY!
2017-06-01
Wykorzystaj w pełni sezon na szparagi – razem z marką WINIARY!

Mówi się, że pojawienie się ich na straganach to pierwszy zwiastun prawdziwie smakowitej wiosny. Zarówno białe, jak i zielone są źródłem witamin i składników mineralnych. Mowa o szparagach, które kupić możemy już od początku maja. Zachęcamy do wypróbowania pysznych, sprawdzonych przepisów na potrawy ze szparagami w roli głównej. Niestety, sezon na nie mija bardzo szybko – nie czekaj więc i już dziś zaskocz bliskich pyszną, szparagową ucztą!

Przeczytaj również:

Przepadamy za nimi, bo są pyszne i wartościowe!

Sięgając po szparagi wybierajmy te blade z wyglądu, które wydają charakterystyczny dźwięk, (przypominający gwizd), kiedy zakręcimy pęczkiem. To gwarancja tego, że będą świeże i smaczne. Szparagi to cenny składnik naszej diety – są bowiem bogate w potas, a także witaminy: B1, B2, E, betakaroten (prowitamina A) i kwas foliowy, a przy tym niskokaloryczne. Warto w tym roku w pełni wykorzystać sezon na szparagi i zaskoczyć najbliższych pysznymi daniami. Jeśli jeszcze nie masz pomysłu, jakie potrawy ze szparagami przygotować, z pomocą przychodzi marka WINIARY.

Czasem wystarczy tylko dodatek w postaci sosu, aby dopełnić smak szparagów

Dla wszystkich miłośników oryginalnych potraw polecamy przygotować szparagi w bekonie prosto z rusztu. W portfolio marki WINIARY znajdziemy pyszny Sos Czosnkowy, który dopełni smak tej wykwintnej przekąski z grilla.

Składniki:

Rosół Drobiowy WINIARY (1 kostka)

Sos Czosnkowy WINIARY (1 słoik)

Szparagi (400 g)

Chudy boczek (8 plastrów)

Ser Brie (1 sztuka)

Przygotowanie:

Rosół rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, a szparagi oczyszczamy i gotujemy w rosole przez 8 minut. Następnie odsączamy je i studzimy. Ser kroimy na 8 słupków, po czym w plastry bekonu zawijamy po 2 szparagi i po 1 słupku sera. Pieczemy na rozgrzanym grillu na złoty kolor, aż boczek stanie się przyjemnie chrupki. Podajemy z Sosem Czosnkowym WINIARY, świeżą bagietką i lodową sałatą. Mmm, pyszne rozwiązanie na szybkie przygotowanie szparagów!



Nadesłał:

IP1

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl