Zadbaj o swoje gardło zimą


Zadbaj o swoje gardło zimą
2018-02-16
Chłodniejsze pory roku to czas, kiedy problemy związane z gardłem występują szczególnie często. Gwałtowny spadek temperatur, załamania pogody, smog czy przesuszone - w wyniku ogrzewania - powietrze wystawiają nasze drogi oddechowe na próbę.
Gardło to struktura anatomiczna, jednakowo wspólna dla układu oddechowego
i  pokarmowego. Łączy się z nosem, przez co powietrze, które wdychamy zostaje ogrzane i oczyszczone. W ten sposób nasze gardło nie jest narażone na bombardowanie mroźnym powietrzem, drobnoustrojami czy wszelkimi zanieczyszczeniami.  Błona śluzowa gardła to niezwykle delikatna i wrażliwa tkanka, dlatego też bywa szczególnie podatna na uszkodzenia mechaniczne. Dodatkowo, jest narażona na wysychanie, czego przyczyną jest głównie przebywanie w klimatyzowanych i ogrzewanych pomieszczeniach oraz palenie papierosów.  

Co możemy zrobić, aby wspomóc swoje gardło? Przede wszystkim zadbaj o odpowiednią higienę jamy ustnej oraz odpowiedni poziom nawilżenia w pomieszczeniach, w których spędzasz większość swojego czasu. Kiedy powietrze w pomieszczeniach jest przesuszone wzrasta również zapotrzebowanie na wodę, dlatego codziennie powinno się wypijać około 3-4 litry płynów. Staraj się stymulować swoją odporność poprzez regularny wysiłek fizyczny, zdrową i zbilansowaną dietę, bogatą w witaminy. W zimie wprowadź do swojego menu gęste, ciepłe zupy, które ogrzewają i nawilżają gardło.

Nasz organizm warto też wspomóc suplementami, które będą działać ochronnie na górne drogi oddechowe. Formuła tych preparatów opiera się na składnikach naturalnych, bezpiecznych dla zdrowia, jak na przykład  porost islandzki, który jest powszechnie znany ze swoich dobroczynnych właściwości. Polisacharydy i związki śluzowe zawarte w tej roślinie działają osłaniająco, powlekając błony śluzowe dróg oddechowych. 
Działa on łagodząco na gardło, krtań i struny głosowe oraz wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. 

HERBITUSSIN POROST ISLANDZKI
+ WITAMINA C
SMAK: CZARNA PORZECZKA

Formuła pastylek na gardło z grupy Herbatussin czerpie z wiedzy i mądrości mnichów dotyczącej dobroczynnego działania ekstraktów roślinnych. Te cenne receptury zostały udoskonalone dzięki najnowszym osiągnięciom nauki, tak, aby zachować najwyższej jakości właściwości. Produkty bazują tylko na sprawdzonych formułach, 
w których skład wchodzą starannie wyselekcjonowane rośliny i zioła o sprawdzonych właściwościach. 

Herbitussin Porost Islandzki to suplement diety, który stanowi wsparcie dla gardła i  górnych dróg oddechowych. Kluczowy składnik – porost islandzki – jest powszechnie znany ze swoich dobroczynnych właściwości. Polisacharydy 
i związki śluzowe zawarte w tej roślinie działają osłaniająco, powlekając błony śluzowe dróg oddechowych. Suplement ma postać pastylek do ssania o delikatnym smaku czarnej porzeczki. 

Substancje zawarte w Herbitussin Porost Islandzki:
ekstrakt z porostu islandzkiego– działa łagodząco na gardło, krtań i struny głosowe;
witamina C – znana z korzystnego wpływu na układ odpornościowy.

WSKAZANIA:
Herbitussin Porost Islandzki działa łagodząco na gardło, krtań i struny głosowe oraz wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

STOSOWANIE: 
Dzieci od 6. do 12. roku życia:
2 pastylki dziennie.

Dzieci powyżej 12. roku życia i dorośli:
3 pastylki dziennie.



SKŁAD:
Cukier, syrop glukozowy, ekstrakt z porostu islandzkiego (Cetraria islandica (L.) Ach.), kwas L-askorbinowy, miód, naturalny aromat czarnej porzeczki, koncentrat soku z czarnej porzeczki, koncentrat soku z czarnej marchwi, mentol, ekstrakt z 14 ziół (kwiatów rumianku (Matricaria recutita L.), kwiatów chabru (Centaurea cyanus L.), kwiatów dziewanny (Verbascum spec.), kwiatów ślazu (Malva silvestri L.), kwiatów czarnego bzu (Sambucus nigra L.), kwiatów lipy (Tilia cordata Mill./Tilia platyphollos Scop.), liści mięty (Mentha piperita L.), liści jeżyny (Rubus fruticosus L.), liści szałwi (Salvia officinalis L.), liści eukaliptusa (Eucalyptus globulus Labill.), ziela tymianku (Thymus vulgaris L.), korzeni lukrecji (Glycyrrihza glabra L.), owoców anyżu gwiaździstego (Illicium verum Hook. f.), owoców kopru (Foeniculum vulgare Miller)).


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

SandraOlechnowicz

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl