Zdrowe śniadanie z LenVitolem


Zdrowe śniadanie z LenVitolem
2016-05-16
Nie bez powodu mówi się, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Stare powiedzenie „Śniadanie jedz jak król, obiad jak książę, a kolację jak żebrak” cały czas nie traci na aktualności.

Przy aktualnym trybie życia wielu ludzi, wydawać by się mogło, że trudno jest znaleźć czas na śniadanie. Obecnie panujący trend na zdrowe odżywianie, slow food i aktywny tryb życia zmienił styl życia wielu Polaków. Celebrowane są wspólne posiłki, ludzie spotykają się, by wspólnie przygotować coś pysznego, a zarazem zdrowego do jedzenia.

Olej lniany LenVitol może być doskonałym dodatkiem do zdrowego śniadania przygotowywanego przed wyjściem z domu. Jedną z inspiracji śniadaniowych może być owsianka z otrębami i jabłkiem – bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Wystarczy dwie łyżki płatków owsianych zalać jogurtem naturalnym, dodać jabłko starte na tarce, jedną łyżkę otrębów orkiszowych, szczyptę cynamonu. Całość należy wymieszać i dodać jedną łyżkę oleju lnianego Len Vitol, który nada owsiance nutę charakterystycznego smaku.

Olej lniany LenVitol jest tłoczony na zimno (z dojrzałych nasion lnu zwyczajnego). Korzystne dla zdrowia właściwości oleju lnianego są wynikiem zawartych w nim nienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, -6 i -9.

Olej lniany należy przechowywać w lodówce (w temperaturze 4-10°C) bez dostępu światła i powietrza. WAŻNE! Nie należy używać oleju lnianego do smażenia, gdyż zawarte w nim nienasycone kwasy tłuszczowe utleniają się pod wpływem wysokiej temperatury.

www.oleofarm24.pl


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl