Bakaliowe odliczanie do świąt z HELIO!


Bakaliowe odliczanie do świąt z HELIO!
2021-11-22
Choć do świąt jeszcze kilka tygodni, to już zaczynamy myśleć o prezentach i wszystkich grudniowych przysmakach, które wypełnią nasze domy magicznym aromatem tradycyjnych specjałów z makiem, orzechami i owocami suszonymi…

Nie możesz się już doczekać tej wyjątkowej świątecznej atmosfery? My także, dlatego w oczekiwaniu na pierwszą gwiazdkę, pomożemy Ci w przygotowaniach i zaskoczymy Cię wspaniałymi przepisami z bakaliami HELIO w roli głównej, aby tegoroczne odliczanie do świąt było przyjemnością dla Ciebie i Twojej rodziny! Dzięki naszym poradom i HELIO inspiracjom, przygotujesz w szybki, prosty i efektowny sposób magiczne święta w bakaliowym klimacie i zyskasz mnóstwo czasu na celebrację tych wyjątkowych chwil w gronie najbliższych! Już niedługo zaprezentujemy Ci nasze najnowsze, pomysłowe wideo przepisy ;-) i pomożemy w świątecznych przygotowaniach! A jako zapowiedź nadchodzących, smakowitych świąt z HELIO, mamy dla Ciebie na rozgrzewkę małą inspirację na ten weekend… Pachnące świętami pieczone jabłka z dodatkiem suszonej żurawiny, rodzynek i chrupiących orzechów włoskich z naszej linii bez konserwantów! Wypróbuj przepis i rozpocznij z HELIO bakaliowe odliczanie do świąt! ;-)

 

Składniki: 2 jabłka, 2 łyżki żurawiny suszonej HELIO Natura, 2 łyżki rodzynek HELIO Natura, 2 łyżki EKO orzechów włoskich HELIO Natura, 2 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki rozpuszczonego masła, ½ łyżeczki cynamonu

Przygotowanie: Jabłka umyć, odciąć wierzchnią część i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Rodzynki HELIO Natura opłukać i namoczyć w ciepłej wodzie, a orzechy włoskie lekko posiekać i połączyć z rodzynkami oraz żurawiną suszoną HELIO Natura. Wydrążone jabłka napełniamy mieszanką bakalii, polewamy masłem wymieszanym z miodem, posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok. 20 minut. 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Agnieszka EFEKTPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl