2012-08-28
W miniony weekend odbyła się tegoroczna edycja turnieju golfowego Fox Open. W Mistrzostwach Klubu Golfowego Lisia Polana udział wzięli pasjonaci tego elitarnego sportu. Partnerem wydarzenia była marka francuskiego koniaku Baron Otard.
Baron Otard na Lisiej Polanie
Rozgrywki Fox Open to jedno z najważniejszych corocznych wydarzeń Klubu Golfowego Lisia Polana. Dwudniowy turniej zapewnia klubowiczom emocjonującą zabawę sportową na najwyższym poziomie. Biorący udział w wydarzeniu miłośnicy golfa walczą o puchary, poświadczające o ich ponadprzeciętnych umiejętnościach. Najlepsi z nich mogą szczycić się również mistrzowskim tytułem. Tegoroczny turniej został rozegrany w kilku kategoriach. W formule stableford najlepszy okazał się Krzysztof Kołodziejski, który uzyskał 117 punktów. W klasyfikacji stroke play netto wygrał z kolei Jakub Cieślak, z wynikiem 143 uderzenia. Po raz pierwszy w historii klubu, o osobny puchar walczyły panie. Najlepsza okazała się Dominika Antoniszczak, która potrzebowała 168 uderzeń, aby pokonać całe pole przez 2 dni. Niebywałymi umiejętnościami wykazał się Artur Dziugiel – najlepszy gracz tegorocznego turnieju zdeklasował konkurencję, zdobywając zasłużony tytuł Mistrza Klubu Golfowego Lisia Polana. Walka o puchar Fox Open dostarczyła uczestnikom sportowych emocji i zaostrzyła apetyt. Marka Baron Otard, która od lat uczestniczy w najważniejszych wydarzeniach świata polskiego golfa, przygotowała dla nich niespodziankę. Po zakończonych zawodach golfiści mogli zrelaksować się przy lampce francuskiego trunku. Koniak Baron Otard serowano w wersji klasycznej - bez dodatków. Marka była także sponsorem nagród. Najlepsi uczestnicy turnieju otrzymali po butelce koniaku Baron Otard w nowym opakowaniu. Wszystkim zwycięzcom gratulujemy!
DOSSIER:
Baron Otard VS (Very Special) – to delikatna mieszanka winogron
z najlepszych obszarów upraw, charakteryzująca się minimum 2,5-letnim starzeniem. Ma delikatny i zrównoważony smak, z wyczuwalnym aromatem kwiatu winogron.
Baron Otard VSOP (Very Superior Old Pale) – to najpopularniejszy z rodziny koniaków z minimum 4,5 – letnim okresem starzenia, charakteryzuje się złocistą barwą. W subtelnej nucie smakowej, najintensywniej wyczuwalny jest kwiecisty bukiet, wzbogacony aromatem wanilii, korzeni i tytoniu.
Baron Otard XO (Extra Old) - to grupa najwytworniejszych trunków, których okres starzenia nie może być krótszy niż 6,5 lat. Cechuje je złożony, doskonale owocowy smak z wyczuwalną kwiatową nutą.
Baron Otard 1795 Extra - zestawiony z rzadkich, starych eaux-de-vie, które dojrzewały w piwnicach "Paradis" w Château de Cognac. Znana jest jego niezwykła długość i subtelność aromatyczna. Oczarowuje nas swym, bogatym bukietem suszonych owoców i wyprawionej skóry z lekką nutą banana. Ma charakterystyczny tylko dla prawdziwie starych koniaków, złoto - rubinowy kolor.
Wyłącznym dystrybutorem koniaku Baron Otard w Polsce jest Bacardi – Martini Polska Sp. z o.o.
Kontakt prasowy:
MORE PR, Beata Grzybek, Anna Głos, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com
Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
|