Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA – panierowane kalmary bez glutenu


Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA – panierowane kalmary bez glutenu
2017-05-18
Kalmary są obecnie jednym z najpopularniejszych morskich przysmaków. Mają one delikatne, elastyczne mięso o słodko-słonym smaku, ale przede wszystkim są bogatym źródłem składników odżywczych. Najbardziej znane są w formie smażonych krążków, które do tej pory były niedostępne dla bezglutenowych fanów

Coraz większe spożycie ryb w naszym kraju wiąże się z promowaniem ich korzystnego wpływu na zdrowie. Niestety, owoce morza wciąż są rzadkim gościem na polskich stołach, choć ich wartości odżywcze i bogactwo witamin nie ustępują rybom w czołówce zdrowych produktów. Kiedyś tylko jako rarytas śródziemnomorskich podróży, dzisiaj dostępne niemal w każdym markecie – powinny na stałe zagościć w naszej kuchni. Eksperci zalecają jedzenie owoców morza przynajmniej raz w tygodniu.

 

Wartościowy posiłek

 

Podobnie jak ryby, kalmary mają dużą wartość odżywczą. Są bogatym źródłem pełnowartościowego białka. Warto je przyrządzać również ze względu na dużą ilość witamin oraz niskokaloryczność. Mogą i powinny być spożywane nawet przez osoby zmagające się z nadwagą. Ponadto są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim bardzo smaczne.

Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA to formowane krążki z kałamarnicy Humboldta, które  mogą być zarówno smaczną, smażoną przekąską na imprezę, jak i wyjątkowym dodatkiem do sałatek czy obiadu. Teraz są także dostępne dla wszystkich, którzy nie tolerują glutenu, jak i tych, którzy sami rezygnują z jego obecności w codziennej diecie.

 


 
Klasyczne kalmarowe krążki przygotowuje się w bułce tartej lub poprzez obtaczanie w pszennej mące. To wyklucza z cieszenia się ich smakiem chorujących na celiakię jak i świadomych bezglutenowców. Firma PESCANOVA wychodzi im naprzeciw, proponując smaczny i szybki w przygotowaniu produkt w panierce z mąki ryżowej i kukurydzianej. Dzięki tej nowości nie musimy już monotonnie czytać etykiet i szukać specjalnych przepisów na panierkę, która i tak pozostaje mało wyrazistą kopią oryginału. Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA jest błyskawicznym sposobem na przyrządzenie smacznego, nieoczywistego posiłku, który sprosta nawet najbardziej wymagającym gustom.

Przysmak na każdą okazję

 

O tym, że kalmarowe krążki PESCANOVA są świetną opcją na imprezową przekąskę czy niecodziennym pomysłem na obiad – chyba nie trzeba nikogo przekonywać. Teraz możemy w prosty sposób zaskoczyć znajomych łatwymi w przygotowaniu owocami morza w wersji bezglutenowej - lub zachęcić dzieci do ich jedzenia, podając kalmary w smacznej, chrupkiej panierce.

 

Regularne spożywanie owoców morza korzystnie wpłynie na funkcjonowanie serca, płuc czy wątroby. Jest to produkt bogaty w selen oraz witaminy, a z uwagi na niskokaloryczność i korzystny wpływ na samopoczucie powinny stać się stałym elementem naszej diety. Teraz, za sprawą nowego, bezglutenowego Morskiego kaprysu firmy PESCANOVA możemy przekonać do jedzenia tych wartościowych kąsków całą rodzinę, a także przygotować je podczas romantycznej kolacji, ponieważ kalmary są naturalnym afrodyzjakiem i doskonale wpływają na kondycję fizyczną. Nowość firmy PESCANOVA jest doskonałą propozycją na szybki oraz smaczny posiłek dla bezglutenowców. Jako bogate źródło minerałów i witamin o wyjątkowym smaku, bezglutenowe owoce morza, choćby w postaci nowego, Morskiego Kaprysu firmy PESCANOVA, powinny na stałe zagościć w naszym menu.  


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

GutPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl