Biała galaretka z owocami


2019-07-18
Przezroczysta galaretka, która pięknie eksponuje dodatki, to bez wątpienia jeden z kulinarnych hitów ostatnich sezonów. W połączeniu z kolorowymi owocami, których latem nie brakuje, może być ciekawym, lekkim i smacznym deserem. A co więcej, może stać się zachętą do odkrywania owocowych smaków.

Składniki (3 porcje):

⁃ 1 opakowanie galaretki przezroczystej truskawkowo-waniliowej

⁃ 1/2 opakowania galaretki malinowej

⁃ 400 g różnych owoców sezonowych (np. porzeczek czerwonych, czarnych, agrestu, moreli, arbuza, poziomek)

⁃ 750 ml wody Mama i ja

 

Wykonanie:

1. Galaretki rozpuść w osobnych miskach według wskazań producenta, zalewając gorącą wodą Mama i ja.

2. Na dno trzech pucharków wylać malinową galaretkę, ostudzić i przełożyć do lodówki do momentu stężenia.

3. Owoce dokładnie umyć, obrać, a większe elementy pokroić w kostkę.

4. Osuszone owoce ułożyć na zastygniętej, czerwonej galaretce, a następnie zalać chłodną, przezroczystą galaretką. Wypełnione pucharki przełożyć do lodówki do całkowitego stężenia ich zawartości.

5. Deserki podajemy schłodzone.

 

 

Woda źródlana Mama i ja

Cena:

1,5 L – cena: 2zł

0,5 L – cena: 1,50zł

0,33 L – cena: ok. 1,2 zł


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl