2012-07-16
9 lipca, z okazji Światowego Dnia Ginu, w jednym z najmodniejszych klubów Londynu powstał Blue Room – inspirujące miejsce zabawy dedykowane miłośnikom smaku ginu Bombay Sapphire.
Inspirujący trunek
Gin Bombay Sapphire słynie z wyjątkowego smaku, który wyróżnia go od innych alkoholi tego typu. O jego unikatowym charakterze stanowi sekretna, niezmienna od 1761 roku receptura, opierająca się na kompozycji dziesięciu roślin pochodzących z najodleglejszych zakątków świata. Owocowo – korzenne nuty smakowe gin Bombay Sapphire zawdzięcza jagodom kubeby, hiszpańskim migdałom oraz aromatycznej skórce dojrzewających w słońcu cytryn. Z kolei mieszanka rajskich ziół, korzeń lukrecji z Chin oraz kolendra z gorącego Maroko zapewniają trunkowi wyjątkowo wyrazisty i czysty smak. Oryginalna receptura sprawia, że Bombay Sapphire to trunek jedyny w swoim rodzaju. Wyjątkowa kompozycja smaków i aromatów, zamknięta w każdej butelce ginu, wyśmienicie pobudza ludzką wyobraźnię.
Szafirowy świat marki Bombay Sapphire
Tegoroczny Światowy Dzień Ginu był dla marki Bombay Sapphire szczególnie ważny. Bowiem właśnie 9 lipca odbyła się impreza inaugurująca otwarcie baru Blue Room. To niezwykłe miejsce spotkań, dedykowane wszystkim miłośnikom trunku, powstaje co roku w londyńskim klubie Zenna, w hotelu Soho. Każdy odwiedzający ma szansę na własne oczy przekonać się jak wygląda szafirowy świat Bombay Sapphire. Na specjalnie zaprojektowanej wystawie znajdują się tu próbki wszystkich ziół, przypraw i owoców, które wchodzą w skład trunku. Zwiedzanie zapewnia doznania wszystkim zmysłom - goście mogą bowiem dotknąć, powąchać, a nawet spróbować każdej z roślin. W centralnym punkcie Blue Room’u znajduje się bar, utrzymany w nowoczesnym stylu, nawiązującym do design’u szafirowej butelki ginu Bombay Sapphire. Odbywają się przy nim liczne pokazy miksologii, podczas których najlepsi bartenderzy konstruują wyśmienite koktajle przygotowane na bazie tego niezwykłego trunku. Goście mogą zapoznać się z najnowszymi trendami w sztuce barmańskiej oraz nauczyć się własnoręcznie przyrządzać drinki, które podkreślają wyjątkowy smak ginu Bombay Sapphire. Barmani, podążający za najnowszymi trendami miksologii ekologicznej, wyjaśniają zwiedzającym, jak przygotować drinka używając świeżych warzyw i owoców. Produkty, których używają miksolodzy w Blue Room’ie pochodzą zawsze z pobliskiego Borough Market – miejsca słynącego z licznych sklepów, które w swojej ofercie posiadają wyłącznie najświeższe towary. Połączenie najwyższej jakości owoców i własnoręcznie wyciskanych soków z ginem Bombay Sapphire gwarantuje wrażenia smakowe na najwyższym poziomie. Bombay Sapphire Blue Room w londyńskim klubie Zenna funkcjonuje przez całe lato. Wizyta w tym niezwykłym miejscu może być jednym z niezapomnianych, wakacyjnych doświadczeń. Już dziś zapraszamy do odwiedzenia tego wyjątkowego miejsca, w którym spotykają się rzesze miłośników „szafirowego ginu”.
DOSSIER
Bombay Sapphire to najwyższej jakości gin, którego butelka charakteryzuje się wyjątkową szafirową barwą. Jest produkowany w oparciu o oryginalna recepturę z 1761 roku. Unikalna kompozycja spirytusu zbożowe i dziesięciu starannie wyselekcjonowanych ziół i korzeni, tworzy niepowtarzalny smak i aromat tego trunku. Korzeń dzięgla nadaje piżmowy, ale zarazem bardzo delikatny aromat. Kora kasji tworzy nutę cynamonową, jagody kubeby – korzenny, lekko pieprzowy zapach z nutą cytryny i sosny, a rajskie zioła nadają całości wyrazistości i unikalnego smaku.
Wyłącznym dystrybutorem ginu Bombay Sapphire w Polsce jest Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.
Kontakt prasowy: Beata Grzybek, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com
Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
|