Chleb na zakwasie i oscypki, czyli regionalne smaki w Porcie Łódź
Dobra wiadomość dla wszystkich wielbicieli Jarmarku Produktów Regionalnych i klientów Portu Łódź. Każdy, kto w dniach 14 - 17 lipca odwiedzi Centrum Handlowe Port Łódź, będzie miał okazję rozsmakować się w tradycyjnych specjałach kuchni regionalnej.
Najbliższa edycja Jarmarku Produktów Regionalnych będzie obfitowała w smaki i aromaty. Amatorzy uczty w staropolskim stylu będą w swoim żywiole. Na stoiskach zlokalizowanych w Atrium przy sklepie IKEA znajdą przysmaki wytwarzane zgodnie z regionalnymi recepturami, w tym wędliny, oscypki, piwo, pieczywo i ryby. Uciechą dla podniebienia wszystkich miłośników słodyczy będą z pewnością krówki, a wielbicielki błyskotek zatrzymają się na dłużej przy stoiskach z niepowtarzalną autorską biżuterią. Warto podczas weekendowych zakupów zrobić sobie przerwę na coś zdrowego i naturalnego, a przez to niezwykle smacznego.
- Jarmark Produktów Regionalnych to okazja, aby poznać nowe smaki. Klienci Jarmarku mogą na miejscu spróbować wędlin, ryb i innych produktów i wybrać te, które najbardziej odpowiadają ich podniebieniu - mówi Emilia Lange- Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź.
Produkty wytwarzane według tradycyjnej receptury zyskują coraz większe uznanie konsumentów ceniących doskonały smak i wysoką jakość produktów spożywczych. Smak tradycyjnie wytwarzanego chleba podanego ze staropolską wędliną z pewnością na długo pozostanie w pamięci wszystkich odwiedzających.
Nadesłał:
Katarzyna Rąkowska
|