Czanieckie Makarony biesiadują u Bartnika


Czanieckie Makarony biesiadują u Bartnika
2011-06-30
Coroczne święto pszczół i pszczelarzy – Biesiada u Bartnika - już po raz dwudziesty ugości hodowców pszczół i miłośników miodów z całego świata. Jubileuszowe biesiadowanie odbędzie się, jak co roku w pierwszy weekend lipca w Stróżach k. Grybowa.

Firma Czanieckie Makarony po raz pierwszy dołączy do grona wystawców podczas Biesiady.

Biesiada u Bartnika, co roku gromadzi zapalonych pszczelarzy, którzy wymieniają się doświadczeniami oraz wiedzą. W tym roku przewidziano konferencję naukową pod hasłem: „Pomóżmy pszczołom - pszczoły pomogą nam”, która ma zainteresować zawodowych oraz hobbystycznych hodowców. To także wyjątkowy festyn z muzyką na żywo i licznymi atrakcjami: loterią fantowa, pokazami muzyczno-tanecznymi, zwiedzaniem Muzeum Pszczelarstwa i Skansenu, a także miodobraniem. Jest to także niepowtarzalna okazja spróbowania staropolskiego miodu pitnego bądź miodowego piwa przygotowywanego wg tradycyjnych receptur.

W tym roku firma Czanieckie Makarony dołączyła do Biesiady u Bartnika i przygotowała nietuzinkową degustację potraw z wykorzystaniem makaronów i miodu. Goście będą mieli okazję skosztować wielu potraw na bazie makaronów z linii A’la italiana Czanieckich Makaronów – makaron z miodem i orzechami oraz makaron podany z różnymi sosami. Smakosze będą także mogli zakupić wyroby producenta. Stąd firma Czanieckie Makarony serdecznie zaprasza na niepowtarzalną Biesiadę u Bartnika – 2 dni pełne radości i słodyczy.

 

CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122

___

Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

GutPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl