Desery marki WINIARY bez glutenu


Desery marki WINIARY bez glutenu
2018-06-26
Desery marki WINIARY bez glutenu

Symbol przekreślonego kłosa, który gwarantuje, że w składzie nie znajdziemy glutenu pojawił się na podstawowych produktach deserowych marki WINIARY: galaretkach, budyniach i kisielach do gotowania. 

Zakład produkcyjny marki WINIARY w 2017 roku przeszedł pozytywnie audyt Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Dzięki temu marka dołączyła do grona firm posiadających licencję na używanie znaku Przekreślonego Kłosa. Symbol znalazł się na podstawowych produktach deserowych WINIARY: galaretkach klasycznych, galaretkach z pianką, budyniach i kisielach do gotowania. Co ważne, produkty bez glutenu znajdziemy w standardowej ofercie marki, a ich cena na półkach sklepowych się nie zmieni.

- Nieustannie skupiamy się na spełnianiu szybko zmieniających się potrzeb naszych konsumentów. Wychodząc naprzeciw ich oczekiwaniom stale pracujemy nad ulepszaniem naszych produktów biorąc pod uwagę zarówno ich skład, atrakcyjność wizualną, jak i wszelkie inne czynniki wpływające na decyzję o zakupie. Stąd też nasza reakcja na nasilające się problemy dietozależne, w tym celiakię i nietolerancję glutenu.  – mówi Marzena Maciąg-Urbańska, Group Product Manager marki WINIARY.

Marka pracuje nad tym, aby do końca 2018 roku wszystkie galaretki, budynie oraz kisiele do gotowania były dostępne ze znaczkiem Przekreślonego Kłosa.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

IP1

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl