Diabelskie Pappardelle


2017-04-05
Męskie danie na romantyczną kolację dla dwojga.
POTRZEBUJESZ: 
• Makaron Lubella Pappardelle 
1 opakowanie
• cienko pokrojona polędwica wołowa300g
• masło 20g
• duża cebula drobno posiekana 1 sztuka
• koniak (lub brandy / burbon) 90ml
• chili 2 - 3 dobre szczypty
• śmietana 36% 300ml
• sól i pieprz do smaku
• natka pietruszki lub szałwia do posypania
• parmezan (opcjonalnie)
 

Czas przygotowania: 30 minut

DO DZIEŁA!
1. Na pierwszy ogień… 
Makaron gotuj 7 minut w dużej ilości osolonej wody. 
2. W międzyczasie…
Wlej olej na dużą, rozgrzaną patelnię. Kiedy olej będzie już gorący, dodaj do niego masło. Gdy masło zacznie się pienić i robić brązowe, na patelnię dodaj polędwicę wołową. 

Po uzyskaniu przez mięso ładnego ciemno-brązowego koloru (powinno to nastąpić po ok. 3 minutach) obróć kawałki na drugą stronę i dodaj do nich cebulę. Smaż razem przez kolejne 3 minuty. Następnie dodaj chili i podlej koniakiem.

3. To już prawie meta!
Po 30 sekundach dolej śmietanę, dodaj sól i pieprz, a następnie gotuj jeszcze całość przez ok. minutę. Gdy sos lekko zgęstnieje dodaj do niego makaron Lubella. Całość posyp posiekaną natką pietruszki i grubo mielonym pieprzem. 
Brawo! Przygotowałeś niezwykłe danie. Śmiało! Podaj na stół!


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

KDreher

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl