Dzień Dziecka w zaskakującym, kulinarnym stylu – tylko z marką WINIARY


Dzień Dziecka w zaskakującym, kulinarnym stylu – tylko z marką WINIARY
2017-05-31
Dzień Dziecka w zaskakującym, kulinarnym stylu – tylko z marką WINIARY

Dzień Dziecka zbliża się wielkimi krokami. Jeśli jeszcze nie wiesz, jak w tym dniu zorganizować czas swoim pociechom, z pomocą przychodzi marka WINIARY. Skorzystaj z pomysłów i odkryj sprawdzone przepisy na pyszne przekąski i desery, które sprawdzą się podczas pikniku, czy przyjęcia w ogrodzie. Zaskocz najmłodszych w ich wyjątkowym dniu… kulinarnie! Wspólne gotowanie to wspaniała okazja do spędzenia razem czasu, szczególnie, że nasze pociechy chętnie angażują się w przyrządzanie posiłków do spożycia na świeżym powietrzu!

Gotowanie z dziećmi może być super zabawą! Wspólne przygotowywanie przekąsek na przyjęcie to świetna okazja, by nauczyć je także pożytecznych umiejętności. Proponujemy razem przygotować kolorowe, wiosenne kanapki na ciepło, które położysz na grillu lub podpieczesz w opiekaczu. Wystarczy, że pozwolisz najmłodszym wybrać ulubione składniki, szczególnie polecamy warzywa – pomidor, sałatę, szczypiorek i paprykę. Dodatek w postaci Majonezu Delikatnego WINIARY idealnie wzbogaci smak tej przekąski, a dzieci będą zachwycone.

Słodka chwila!

Organizując przyjęcie dla naszych pociech, musimy zadbać także o przygotowanie dla nich czegoś słodkiego. W tym roku, z okazji Dnia Dziecka proponujemy przygotowanie ciasta kokosowego bez pieczenia. Ten słodki, prosty i szybki w wykonaniu deser najlepiej smakuje schłodzony, a dzieci z pewnością nie będą mogły się oprzeć pokusie zjedzenia więcej niż jednego kawałka.

Składniki:

 

Budyń do ciast i kremów o smaku śmietankowym WINIARY

Krakersy (3 opakowania)

Masło (kostka)

Cukier (szklanka)

Mleko (1 litr)

Wiórki kokosowe (300 g)

Mąka tortowa (5 łyżek)

Cukier wanilinowy WINIARY

Przygotowanie:

Przygotowania zaczynamy od zagotowania 2 szklanek mleka z cukrem i cukrem wanilinowym. Pozostałe mleko mieszamy z budyniem i mąką tortową, by uzyskać jednolitą masę, a następnie powoli, by nie powstały grudki, wlewamy do mleka zagotowanego z cukrem, mieszamy i zagotowujemy jak budyń. Po ostudzeniu masy dodajemy masło i 250 g wiórków – całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy bez grudek. Następnie układamy pojedyncze warstwy krakersów w blasze na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie. Całość posypujemy pozostałymi wiórkami. Ciasto kokosowe bez pieczenia najlepiej będzie smakować po włożeniu do lodówki na co najmniej 4 godziny.

 

Wystarczy tylko chwila, aby przygotować niezwykle zaskakujący deser

Organizując przyjęcie z okazji Dnia Dziecka nie możemy zapomnieć o pysznych deserach, za którymi dzieciaki wręcz przepadają! Wybierając Galaretkę przezroczystą WINIARY podbijesz serca najmłodszych nie tylko zaskakującym wyglądem deseru, ale także jej winogronowym smakiem. Polecamy przygotować mini galaretki przezroczyste ze świeżymi owocami. Niesamowity efekt gwarantowany!

Składniki:

 

Galaretka przezroczysta o smaku winogronowym WINIARY (1 opakowanie)

Truskawki (10 szt.)

Maliny (100 g)

Borówki amerykańskie (100 g)

Woda (0,5 l)

Przygotowanie:

Galaretkę Przezroczystą rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia. Połowę umytych i osuszonych owoców układamy w foremkach, zalewamy połową galaretki i odstawiamy do stężenia. Resztę galaretki pozostawiamy w temperaturze pokojowej. Gdy galaretka w lodówce lekko stężeje, dokładamy resztę owoców i zalewamy pozostałą połową galaretki, a następnie ponownie wkładamy do lodówki. Przed podaniem wstawiamy foremki na kilka sekund do naczynia z gorącą wodą – gdy galaretki zaczną odchodzić od brzegów, odwracamy foremki i wyjmujemy galaretki na talerz. Gotowe!

Po więcej propozycji na pyszne przekąski dla dzieci i zaskakujące desery zapraszamy na www.winiary.pl

 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

IP1

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl