Ekologiczne przetwórstwo żywności - konferencja w Łodzi.


Ekologiczne przetwórstwo żywności - konferencja w Łodzi.
2011-08-08
14 października 2011 w ramach Natura Food 2011 w Łodzi odbędzie się Międzynarodowa konferencja „Ekologiczne przetwórstwo żywności – poprawa jakości oraz ochrona środowiska”.

Konferencja na którą zaproszono europejskich przedstawicieli producentów, przetwórców i dystrybutorów ma na celu omówienie aktualnego stanu ekologicznego przetwórstwa żywności i jakości przetworzonej żywności ekologicznej w kontekście ochrony środowiska. Celem spotkania jest również wypracowanie zaleceń dla rozwoju europejskiego przetwórstwa i jakości żywności ekologicznej. 

Będzie to pierwsze na taką skalę wydarzenie w trakcie trwania Natura Food.   Konferencja tłumaczona symultanicznie na 4 języki z pewnością będzie miejscem wymiany doświadczeń, dobrych praktyk i opinii stowarzyszeń branżowych, europejskich i krajowych decydentów, naukowców i innych związanych z branżą podmiotów.

Spotkanie organizuje IFOAM EU Group - Grupa regionalna IFOAM UE utworzona w 1992 r., która stanowi europejską strukturę Międzynarodowej Federacji Rolnictwa Ekologicznego. Tworzy ją ponad 330 organizacji spośród 750 organizacji członkowskich IFOAM.  Więcej informacji znajdziecie na www.naturafood.pl


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

ADPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl