Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!


Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!
2020-08-10
Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!

Składniki:

·         400g suchej ciecierzycy (będzie moczona przez noc w wodzie)

·         1 duża cebula

·         2 ząbki czosnku

·         przyprawy: po łyżeczce ostrej i słodkiej papryki, sody oczyszczonej, kuminu, kolendry, przyprawy 7 smaków

·         olej do smażenia

·         1 duża łyżka Pasteny –  pasty z czarnych oliwek OLE!

·         garść pietruszki/kolendry

·         sól i pieprz do smaku

 

Ciecierzycę namaczamy w wodzie przez całą noc. Odsączamy, opłukujemy. Blendujemy z czosnkiem, posiekaną cebulką i Pasteną OLE!. Dodajemy zioła i przyprawy. Chwilę ponownie blendujemy całość. W międzyczasie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z otrzymanej masy formujemy kuleczki. Smażymy na oleju, na głębokim tłuszczu, aby były chrupiące, a w środku miękkie. Podajemy na ciepło z hummusem.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl