Francuscy mistrzowie kuchni odwiedzą Bukowinę Tatrzańską
Smażone małże św. Jakuba, samosy z policzków wieprzowych, gruszki gotowane w winie – takich specjałów będzie można skosztować już w czwartek (31 maja) w restauracji hotelu Bukovina. Francuscy mistrzowie kuchni, wykładowcy Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere po raz drugi odwiedzą Bukovinę.
Hotel Bukovina zaprasza wszystkich miłośników odkrywania nowych smaków na wyjątkowy obiad, podczas którego będą serwowane dania kuchni francuskiej. Już w czwartek (31 maja) Bukowinę Tatrzańską odwiedzą wykładowcy oraz studenci Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere. Obiad dla gości BUKOVINA Terma Hotel Spa przygotuje Patrick Traverse - szef kuchni, o wyjątkową oprawę zadba Carine Suau - mistrz dekoracji stołu, natomiast wina dobierze sommelier - Stephanie Hauswald.
- To już druga wizyta gości z Francji w naszej restauracji - mówi Sylwester Lis, szef kuchni hotelu Bukovina. - Ich przyjazd to wyjątkowa okazja do spotkania dwóch odmiennych regionów smaku: lokalnej kuchni Podhala i tradycyjnej kuchni francuskiej. Jesteśmy dumni, że możemy wzajemnie się inspirować i uczyć, jak tworzyć wyjątkowe miejsce, w którym wizyta to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla wszystkich zmysłów.
Obiad będzie serwowany w hotelowej restauracji Morskie Oko, 31 maja w godzinach 14.00-16.00. Francuskich specjałów skosztować będą mogli nie tylko goście hotelowi, ale także wszyscy, którzy w ten dzień postanowią odwiedzić Bukowinę Tatrzańską.
W karcie menu znajdą się:
- samosa z policzków wieprzowych w sosie słodko-kwaśnym z liśćmi młodych sałat;
- smażone małże St. Jacques i kaszanka z kurkami oraz pietruszką;
- polędwica w winie, placki ziemniaczane z kremem z cukinii i bazylią;
- gotowana w winie gruszka, sorbet z czarnej porzeczki, chrust.
Cena zestawu obiadowego wynosi 120 zł. W związku z ograniczoną liczbą miejsc należy dokonać wcześniejszej rezerwacji pod numerem telefonu: 18 20 25 400.
Nadesłał:
agencja 9.90 PR
|