Gdański hotel Radisson Blu zatrudnił nowego szefa kuchni
Krzysztof Kowalczyk przejął pieczę nad prowadzeniem kuchni 5 gwiazdkowego hotelu Radisson Blu w Gdańsku. Zastąpił Andrzeja Lejmana, który niedawno został awansowany na stanowisko Operations Managera w Hotelu Rezydent w Sopocie.
Krzysztof Kowalczyk jest znany ze swoich popisowych steków oraz potraw z grilla. Przed przylączeniem się do zespołu hotelu Radisson Blu był zastępcą szefa kuchni w warszawskim hotelu Radisson Blu Centrum, oraz szefem tamtejszej całodniowej restauracji „u Ferdy’ego“.
Na nowym stanowisku będzie odpowiedzialny za wszystkie zadania kuchni łącznie z organizacją bankietów, prowadzeniem irlandzikiego The Sure Bar oraz Verres en Vers restaurant – pierwszej francuskej piwiarnii w Gdańsku. Verres en Vers, oprócz francuskiej kuchni z ogromnym wyborem międzynarodowych dań, stała się znana wśród gdańskich turystów dzięki wysokiej jakości serwowanych potraw oraz z jednych z najlepszych steków w mieście. “Steki są moją specjalnością dlatego też skupie się na serwowaniu naszym gościom jeszcze większego wyboru ich ulubionej potrawy” powiedział szef kuchni zapytany o zmiany w menu. Restauracja na gdańskiej Starówówce pod okiem Krzysztofa Kowalczyka ma nie tylko podtrzymać opinię turystów ale i zaskoczyć ich nową jakością.
Plany Krzysztofa Kowalczyka zakładają otwarcie od 1 maja letniego tarasu, skąd turyści będą mogli oglądać jedną z głownych atrakcji Gdańska – Długi Targ. W menu, serowanym na trasie, znajdą się lekkie przekąski i potrawy sezonowe przygotowane głownie z lokalnych produktów. Nowy szef kuchni planuje równiez wprowadzenie specjalnego menu dla fanów EURO 2012. Podczas Europejskich Mistrzostw Piłki Nożnej 2012 goście hotelu będą mogli oglądać mecze na żywo i świętować zwycięstwa swoich faworytów w prawdziwe polskim stylu. Będąc w trójmiescie koniecznie odwiedź Radisson Blu Hotel Gdańsk i sprawdź menu nowego szefa kuchni.
Nadesłał:
Ataxo
|