Gryczanka z kaszą manną, owocami i bakaliami


2019-07-17
Kasza gryczana nie od dziś znana jest ze swoich właściwości prozdrowotnych i dużej zawartości cennych składników. Oprócz tych walorów ma również dość charakterystyczny, intensywny zapach, który nie przysparza jej popularności zwłaszcza wśród najmłodszych.

Składniki (2-3 porcje):

⁃ 100 g kaszy gryczanej, niepalonej

⁃ 4–5 łyżek kaszy manny błyskawicznej

⁃ 500 ml wody Mama i ja

⁃ 3 łyżki jogurtu greckiego

⁃ szczypta cynamonu

⁃ 1 łyżka masła orzechowego

⁃ ulubione owoce

⁃ ulubione bakalie

⁃ szczypta soli

 

 

Wykonanie:

1. Zagotuj wodę, wsyp kaszę gryczaną, dodaj sól i cynamon. Czas gotowania kaszy dostosuj do zaleceń producenta.

2. Do ugotowanej kaszy gryczanej (wody nie odlewaj) dodaj kaszę mannę i masło orzechowe. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby nie powstały grudki.

3. Po lekkim przestudzeniu i napęcznieniu kaszy manny dodaj jogurt grecki, ponownie wymieszaj i przełóż do misek.

4. Udekoruj owocami i bakaliami. Podawaj na ciepło lub lekko przestudzone.

 

 

 

Woda źródlana Mama i ja

Cena:

1,5 L – cena: 2zł

0,5 L – cena: 1,50zł

0,33 L – cena: ok. 1,2 zł


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl