Inspiracje od marki Vegeta Natur
Zupy goszczą na naszych stołach na co dzień, skradając serca i rozpieszczając podniebienia. Lato to idealny moment na przygotowanie aromatycznych kremów czy bulionów z sezonowych warzyw. Z przyprawami Vegeta Natur stworzysz zupy, które zachwycą Twoich bliskich.
Orzeźwiające gazpacho
Składniki:
- 4-5 świeżych pomidorów
- 1 ogórek
- 1 czerwona papryka
- ½ cebuli
- 1 ząbek czosnku
- sok z ¼ cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- przyprawa Vegeta Natur w płynie bez glutaminianu sodu
- kromka jasnego pieczywa lub ½ kajzerki
- opcjonalnie kolendra oraz jogurt naturalny
Sposób przygotowania:
Myjemy warzywa. Ogórka i pomidory obieramy ze skóry (w tym celu najlepiej pomidory sparzyć gorącą wodą). Kroimy je na mniejsze kawałki. Pieczywo namaczamy w wodzie. Umieszczamy pokrojone warzywa i odsączony chleb w blenderze, dodajemy czosnek, oliwę, sok z cytryny i blendujemy. Doprawiamy do smaku przyprawą Vegeta Natur w płynie. Możemy dodać także poszatkowaną natkę pietruszki, koperku lub kolendry. Całość chłodzimy min. 2 godziny w lodówce. Otrzymany chłodnik podajemy schłodzony.
Więcej produktów Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów znaleźć można na stronie: www.vegeta.pl.
Nadesłał:
RedNacz
|