Jakie pizzerie w Bytomiu odnoszą sukcesy?


Jakie pizzerie w Bytomiu odnoszą sukcesy?
2017-10-12
Prowadzenie własnej pizzerii zdaje się być prostym przepisem na sukces jeśli weźmie się pod uwagę popularność pizzy w Polsce. Doświadczenie pokazuje, że niekoniecznie tak jest – wiele nowootwieranych pizzerii od początku cienko przędzie aż w końcu zostają zamykane pomimo szeroko zakrojonej promocji.

Co decyduje o sukcesach odnoszonych przez niektóre tylko pizzerie? Bytom jest miastem, w którym przyjrzymy się bliżej temu zagadnieniu.

Dobry smak to podstawa

To nie podlega dyskusji. Nikt nie wróci ponownie do miejsca, w którym raz zaserwowano mu niedobre jedzenie. Jeśli chodzi o pizzę, najlepsza jest ta z pieca opalanego drewnem, jednak samo przygotowanie pizzy w taki sposób, nie jest przecież gwarancją dobrego smaku. Liczy się bowiem cały proces jej przygotowania, dlatego też jeśli ktoś nie zadba o to, nie pomoże mu nawet najlepszy piec. Dobry przepis i doświadczenie pizzermana to jedno, ale nie bez znaczenia są też składniki użyte do przygotowania pizzy. Bez dwóch zdań muszą one być dobrej jakości – wybieranie najtańszych, często z oferty dyskontów spożywczych, szybko się na nas zemści. Klienci naprawdę z łatwością wyczuwają to, że mają do czynienia z produktami niskiej jakości i nieświeżymi, a to na pewno sprawi, że skreślą zupełnie serwujące im takie jedzenie pizzerie. Bytom jest miastem, w którym kilku właścicieli restauracji miało już okazję się o tym przekonać, nie inaczej wygląda to też w innych miejscowościach, dlatego naprawdę nie warto ryzykować. Chcąc ruszyć z własną pizzerią i odnieść sukces musimy zatem przede wszystkim pamiętać o tym, by naprawdę znać się na przyrządzaniu pizzy i nie żałować pieniędzy na produkty.

Zadbaj o jakość obsługi

Chociaż dobrze przyrządzona pizza to absolutna podstawa sukcesu pizzerii, nie oznacza to, że obroni się ona sama, kiedy wszystko inne będzie budziło zastrzeżenia. Dlatego też powinniśmy w drugiej kolejności zadbać o jakość obsługi. Pomocni pracownicy, uprzejmi wobec klientów, otwarci na nich i wyczerpująco odpowiadający na ich pytania oraz potrafiący im doradzić to absolutna podstawa. Warto zadbać też o czas przygotowania pizzy, a w przypadku pizzerii z dowozem – czas dostawy i możliwość płatności kartą u dostawcy. W przypadku lokali, w których pizzę można zjeść na miejscu, trzeba zadbać też o wystrój oraz czystość. To ważne rzeczy, które obok dobrej pizzy wpływają na to, w jaki sposób klienci odbierają pizzerie. Bytom to miasto, w którym działa kilka naprawdę świetnych pizzerii i warto przeanalizować jak zapracowały one na swój sukces.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

SuperFranco
http://superfranco.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl