Jawo ocenione na piątkę!


Jawo ocenione na piątkę!
2011-10-26
Firma Jawo, producent mrożonek, została uhonorowana certyfikatem BRC.

System BRC to międzynarodowy standard opracowany przez Brytyjskie Konsorcjum Detalistów (British Retail Consortium) wymagany przez coraz większą grupę hiper- i supermarketów na terenie całej Europy. Standard opracowano, aby zapewnić jak najwyższą jakość dostarczanych produktów. Niezależna jednostka certyfikująca po przeprowadzeniu szczegółowej kontroli zakładu, przyznała Jawo najwyższą notę – A!

Certyfikat BRC to kolejny dowód na to, że dbamy o najwyższą jakość i produkujemy bezpieczną żywność – mówi Emil Dzianok, dyrektor handlowy firmy Jawo, specjalizującej się w ręcznej produkcji pierogów, kopytek, klusek leniwych, knedli, a także  krokietów i naleśników.

            Przyznanie certyfikatu BRC to kolejne, między innymi po Pucharze Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, znaku Poznaj Zdrową Żywność, godle Doceń Polskie, czy wyróżnieniu Perły Rynku FMCG, uznanie dla firmy Jawo, świadczące o najwyższej jakości wyrobów produkowanych w tej rodzinnej firmie.

 

Więcej na: www.jawo.pl


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Joanna Janczy

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl