Jawo Sp. z o.o., częstochowski producent dań mrożonych obchodzi w tym roku 25-lecie istnienia firmy
Jawo specjalizuje się w ręcznej produkcji dań mrożonych m.in. pierogów, knedli, kopytek, krokietów i naleśników. Oferta detaliczna firmy liczy kilkadziesiąt pozycji i jest regularnie wzbogacana o kolejne nowości.
Ostatnio gama produktów detalicznych poszerzyła się o nowe pozycje: Pierogi Solejukowej z soczewicą, a już niebawem na rynku pojawi się w sprzedaży detalicznej Gnocchi ziemniaczane. W ofercie Jawo znajdują się także produkty dla rynku HoReCa, firma posiada również drugą markę produktów mrożonych Fami, a także wytwarza produkty pod markami własnymi dla innych kontrahentów. W tym roku częstochowskie Jawo obchodzi jubileusz 25-lecia.
- 25 lat temu byliśmy małą firmą rodzinną z wielkimi marzeniami. Nasza miesięczna produkcja wynosiła wówczas 50 ton, dziś produkujemy 9 razy więcej - 450 ton miesięcznie. Przez te lata staliśmy się dużą firmą, która ma ugruntowaną pozycję w Polsce i podbija rynki międzynarodowe. Urośliśmy, ale nadal jesteśmy wierni naszym wartościom, które przyświecały nam od początku budowania firmy - mówi Renata Kasprzycka, Prezes Zarządu Jawo Sp. z o.o.
Obecnie produkty Jawo dystrybuowane są do większości sieci handlowych w Polsce i trafiają do ponad 100 dystrybutorów w Polsce i zagranicą. Produkty Jawo przygotowywane są ręcznie według sprawdzonych receptur oraz ze składników najwyższej jakości, pochodzących od dobrych i uznanych producentów. Firma była wielokrotnie nagradzana i wyróżniana w wielu konkursach branżowych. Obecnie spółka zatrudnia 200 pracowników. Ubiegłoroczne obroty firmy wyniosły prawie 40 milionów złotych.
www.jawo.pl
Wasze komentarze (1):
-
~Darek, 2017-05-09 16:12:34
Pierogi i pyzy z Amigos są lepsze, a porównanie mam spore.