Jeszcze „lżejsze” lody włoskie? Tak! To możliwe dzięki nowym maszynom Hard - Ice


Jeszcze „lżejsze” lody włoskie? Tak! To możliwe dzięki nowym maszynom Hard - Ice
2017-01-03
Zamiłowanie Polaków do tzw. lodów włoskich nie poddaje się aktualnym trendom na rynku. Od lat jesteśmy wierni tym lodowym smakołykom. W odpowiedzi na utrzymujące się na bardzo wysokim poziomie zainteresowanie tym rodzajem deserów, przed rokiem Hard – Ice, zdecydował się poszerzyć swoją ofertę.

Szykując się do kolejnego sezonu, firma wprowadziła do swojej oferty zupełnie nowy model urządzenia służącego do wytwarzania popularnych w naszym kraju lodów włoskich.

Maxi Freeze jest dostępny w dwóch wersjach systemu napowietrzania – za pomocą pomp oraz grawitacyjnego. Na szczególną uwagę zasługuje właśnie innowacyjna konstrukcja napędu pomp napowietrzających masę, dzięki czemu lody odznaczają się niebywałą lekkością i kremową konsystencją.

Pompy cechuje znaczna oszczędność i jeszcze większa trwałość w stosunku do dotychczas stosowanych rozwiązań. W przeciwieństwie do powszechnie stosowanych, w wielu podobnych urządzeniach, nowe uruchamiane są tylko wtedy kiedy zachodzi taka potrzeba, nie są więc narażone na pracę non – stop. Dzięki temu firmie udało się w zdecydowany sposób poprawić ich „żywotność”.

 

- Wyprodukowane przy pomocy tej maszyny lody charakteryzują się większym niż dotychczas stopniem napowietrzenia. Są wyjątkowo delikatne, lekkie i puszyste a do tego aksamitnie kremowe. Dzięki temu innowacyjnemu systemowi lodziarnie będą mogły zaproponować swoim klientom produkty o niedostępnej dotąd jakości – uważa Paulina Czaplejewicz, manager marki Hard - Ice.

W Maxi Freeze zastosowano system „Multi – Point”, innowacyjne rozwiązanie opierające się na zmienionej konstrukcji cylindra służącego do mrożenia mieszanki. W urządzeniu zainstalowano również nowy, elektroniczny system kontroli stopnia zmrożenia, który pozawala na bardziej precyzyjną kontrolę  na d konsystencją wytwarzanych lodów. Połączenie obu tych rozwiązań wpływa na przyspieszenie całego procesu mrożenia i poprawę jakości. W efekcie otrzymujemy lody o jeszcze doskonalszej konsystencji. W urządzeniach zamontowano też nowe, jeszcze bardziej efektywne sprężarki. 

- Opracowaliśmy konstrukcję, na którą branża lodowa czekała od lat, sprzęt bowiem odznacza się zwiększoną wydajnością. Dzięki Maxi Freeze lodziarnia może pracować sprawniej, szybciej wydając kolejne porcje lodów swoim klientom– dodaje.

 

Nowe modele urządzeń, które trafiły w tym roku do oferty Hard – Ice  spotkały się ze znacznym zainteresowaniem osób prowadzących lodziarnie w kraju i zagranicą. Co ciekawe, zostały już poddane wymagającym testom przez lodziarnie działające na południu Europy – m.in. w Hiszpanii i Grecji.



Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

publicum

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl