Klasyk podany w zaskakującej i pysznej formie!
Oto zupełnie nowy pomysł na danie z klasycznymi kotletami sojowymi Sante – stir fry, pełen różnorodnych smaków, kolorów i niezwykłych aromatów! Szybki w przygotowaniu, przywodzący na myśl egzotyczne, kulinarne tradycje Azji, idealny na letni obiad czy wyjątkową kolację. Kotlety sojowe à la schabowe Sante to produkt roślinny, po który chętnie sięgają osoby na diecie wegańskiej, wegetariańskiej, ale też te, które chcą urozmaicić swój jadłospis i poszukują świeżego spojrzenia na tradycyjne dania. Te kotlety składają się aż w 96% z mąki sojowej i nie zawierają soi modyfikowanej genetycznie. Wspólnie z jednostką certyfikującą CertID, firma Sante kontroluje każdy etap procesu produkcyjnego - od ziarna do gotowego wyrobu. Stosowany w Sante system jakości uniemożliwia wymieszanie stosowanych surowców z organizmami modyfikowanymi genetycznie. Potwierdzeniem ogromnej popularności tego produktu jest prestiżowy tytuł „Hit Handlu 2021". Kotlety sojowe Sante zostały nim wyróżnione jako najlepiej sprzedający się produkt w kategorii „produkty wegańskie".
Kotlety sojowe à la schabowe Sante mają mnóstwo zastosowań kulinarnych. Ich przygotowanie trwa krótko, a smakują wyśmienicie. Stanowią znakomity składnik pożywnego obiadu, podane w tradycyjny sposób z ziemniakami i ulubioną surówką. Można ich też użyć do przyrządzenia chrupiących, roślinnych nuggetsów, gyrosa, burgerów, wegetariańskich gulaszy - możliwości jest naprawdę wiele! A wszystkich wielbicieli azjatyckich smaków z pewnością zachwyci pyszny i kolorowy stir fry.
Podstawą dobrze przygotowanego stir fry jest krótkie, szybkie smażenie oraz mieszanie i podrzucanie składników na woku - tak, by równomiernie się usmażyły i zachowały odpowiednią chrupkość. Uzupełnionie nieodzownymi dodatkami, takimi jak sos sojowy, sos teriyaki, limonka, tajska bazylia, olej sezamowy i sezam - utworzą oryginalną, niezwykle bogatą kompozycję smaków.
Stir fry z kotletami sojowymi Sante
Składniki:
200 g makaronu soba lub ryżowego
1 papryka
100 g strączków groszku cukrowego
1 marchewka
50 g kotletów sojowych Sante
200 ml bulionu
1 świeże chili
garść bazylii tajskiej
2 łyżki sezamu Sante
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu teriyaki
3 łyżki oleju sezamowego
1 limonka
garść świeżego szczypiorku
sól Sante (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Kotlety sojowe zalewamy bulionem i 1 łyżką sosu sojowego i odstawiamy na 30 minut. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na woku rozgrzewamy olej sezamowy i podsmażamy paprykę pokrojoną w paski, groszek cukrowy i marchewkę pokrojoną w plastry. Kotlety sojowe odsączamy, kroimy w paski i dodajemy do warzyw. Smażymy chwilę. Dodajemy makaron, resztę sosu sojowego, sos teriyaki, sezam oraz szczypiorek i smażymy chwilę. Jeżeli jest mało słone, doprawiamy. Podajemy posypane świeżym szczypiorkiem, bazylią tajską i skropione limonką.
Nadesłał:
milkas
|