Krajanka Czanieckich Makaronów na medal


Krajanka Czanieckich Makaronów na medal
2012-02-14
Tradycyjny makaron Krajanka z oferty Czanieckich Makaronów zdobył uznanie i został uhonorowany tytułem „Produkt na medal” w plebiscycie organizowanym przez dwutygodnik „Pani Domu”.

7 lutego 2012 roku, podczas uroczystej gali w hotelu Radisson w Warszawie ogłoszono laureatów pierwszej edycji konkursu „Produkt na medal”, który wyróżnia najlepsze pod względem jakości i smaku produkty spożywcze.

Konkurs „Produkt na medal” organizowany przez dwutygodnik „Pani Domu” ma na celu wyłonienie najlepszych, godnych polecenia produktów spożywczych. W jury zasiedli m. in. mistrz kuchni Robert Sowa oraz Ewa Wachowicz – producentka programów kulinarnych, a także dr Agnieszka Jarosz, przedstawicielka Instytutu Żywności i Żywienia. Redakcję „Pani Domu” reprezentowali Urszula Zubczyńska – redaktor naczelna, Robert Grotkowski – redaktor działu kulinarnego, a także czytelniczka czasopisma – Teresa Pękalska. 

Do udziału w plebiscycie zostało zgłoszonych 248 produktów, które podzielono na 18 kategorii. Kapituła konkursu wyróżniła w sumie 54 produkty, oceniając ich smak, zapach, opakowanie oraz etykietę. Wśród wyróżnionych artykułów, w kategorii „produkty sypkie” znalazł się tradycyjny makaron Krajanka z oferty Czanieckich Makaronów. „Wyróżnienie Krajanki - jednego z naszych najbardziej znanych produktów jest dla nas dowodem uznania, a także motywacją do utrzymywania wysokiej jakości oraz niezmiennego smaku makaronów z Czańca” – mówi Sandra Strutyńska z firmy Czanieckie Makarony po odebraniu dyplomu „Produkt na medal”. Firma Czanieckie Makarony rozpoczęła produkcję makaronów właśnie od Krajanki, która nadal powstaje na bazie tradycyjnej receptury. Makaron Krajanka został wcześniej uhonorowany znakiem „Doceń polskie”, przyznawanym produktom spełniającym najwyższe normy jakościowe.

CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122
Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

GutPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl