Lovege Pasta ze słonecznika z pomidorami - pyszna, zdrowa, wegańska
Coraz częściej sięgamy po produkty, które wzbogacają naszą dietę w składniki pochodzenia roślinnego – zarówno na co dzień, jak i przygotowując menu na świąteczne, uroczyste spotkania. Poszukujemy nowych, różnorodnych smaków, doskonale łączących tradycję ze świeżym spojrzeniem na kulinaria. Roślinne smaki są coraz bardziej popularne. Grono ich miłośników to nie tylko weganie, wegetarianie czy fleksitarianie - ale wszyscy, którzy chcą jeść różnorodnie i zdrowo. Dlatego tak chętnie wybieramy produkty, na bazie których przygotować możemy oryginalne dania, spełniające oczekiwania wytrawnych smakoszy, a także tych, którym zależy na zdrowej, pełnowartościowej diecie - również w świąteczne dni.
Nowa Pasta ze słonecznika z pomidorami Lovege firmy Sante to wyjątkowy smakołyk - naturalny i w 100 % pochodzenia roślinnego. Wyróżnia ją świetny skład, ponieważ pasta nie zawiera sztucznych dodatków, konserwantów czy ulepszaczy smaków. Jest również produktem bezglutenowym. Ponadto dostarcza cennych składników odżywczych, takich jak tiamina (witamina B1), witamina E oraz błonnik.
Pasta ze słonecznika z pomidorami Lovege daje mnóstwo możliwości kulinarnego zastosowania. Od najprostszych - jako smarowidło do pieczywa (również chrupkiego) czy wafli ryżowych, przystawka, poprzez składnik dipów do ryb i warzyw, aż po oryginalne dania. Można ją wykorzystać jako farsz do pierogów czy pasztecików. Takie paszteciki, smakowicie nadziane roślinnymi składnikami, podane z aromatycznym czerwonym barszczem to niezastąpiony element świątecznej kolacji. Są tak pyszne, że z przyjemnością sięgniemy po nie każdego zimowego wieczoru!
Paszteciki do barszczu z farszem z Pasty ze słonecznika z pomidorami Lovege
18 sztuk
Składniki:
150 g soczewicy zielonej Sante
1 mała cebula
1 łyżka oleju
1 słoiczek Pasty ze słonecznika z pomidorami Lovege
Sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka tymianku
1 opakowanie ciasta francuskiego
Napój roślinny Sante Organic do posmarowania
czarnuszka do posypania
Sposób przygotowania:
Soczewicę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. W dużej misce mieszamy soczewicę, cebulę, Pastę ze słonecznika z pomidorami Lovege i przyprawy. Całość blendujemy.
Ciasto francuskie dzielimy na 2 pasy wzdłuż. Na środek każdego pasa wykładamy nadzienie i zlepiamy brzegi ciasta. Odwracamy do góry nogami i każdy rulon dzielimy na 8 części. Smarujemy napojem roślinnym, posypujemy czarnuszką i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Podajemy z barszczem czerwonym.
Nadesłał:
milkas
|