Majowa edycja Jarmarku w Wola Parku


Majowa edycja Jarmarku w Wola Parku
2018-05-15
Wakacje zbliżają się wielkimi krokami. To doskonały moment, by zadbać o swoją dietę, która przyniesie efekty jeszcze przed urlopem. Od 16 do 19 maja zdrowe produkty będzie można zakupić na Jarmarku w Wola Parku.

Artykuły, które będą na nim dostępne, w składzie nie mają konserwantów i ulepszaczy. Z pewnością przydadzą się do przygotowywania wartościowych posiłków. 

 

Jarmark Produktów Regionalnych w Wola Parku to świetna okazja, by zakupić produkty niezbędne do prowadzenia zdrowej diety. Od środy do soboty na jarmarku zakupimy tradycyjnie wędzone wędliny, ryby i regionalne sery, wytwarzane według dawnych receptur. Twarogi bogate są w cynk, sód, jod, potas i magnez. Znajdziemy w nich również witaminy B1, B6, PP, A, D i E. Ponadto cenne pierwiastki dostarczy nam prawdziwy chleb na zakwasie. Do swojej diety warto wprowadzić zbawienny dla organizmu prawdziwy miód, który wzmacnia serce, koi nerwy i poprawia pracę mózgu. Miód ma też właściwości antybakteryjne i jest naturalnym antybiotykiem. Z kolei bakalie pomagają zapobiegać nowotworom i zawałom, łagodzą również dolegliwości żołądkowe. Są bogate w błonnik, magnez, potas, witaminę E i kwas foliowy.

  Stoiska z regionalnymi produktami zlokalizowane będą na placu w okolicach sklepów C&A i KappAhl.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

beyondpr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl