Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami


2017-04-05
Tradycyjny mazurek wielkanocny, z niecodziennym, zaskakującym nadzieniem.


POTRZEBUJESZ: 
• mąka Lubella Puszysta Tortowa 500g
• masło 250g 
• cukier puder 100g 
• cukier kryształ 100g 
• jajko 1 sztuka
• żółtka 2 sztuki
• sól szczypta 
• proszek do pieczenia szczypta 
• serek kremowy 500g
• cukier waniliowy 1 opakowanie 
• śmietana 36% 150g
• cukier 50g 
• skórka z cytryny i pomarańczy 
• mieszane bakalie 1 opakowanie  

Czas przygotowania: 60 – 90 minut


DO DZIEŁA!
1. Na pierwszy ogień… 
Wymieszaj pokrojone na kawałki masło z cukrem pudrem i cukrem zwykłym. Dodaj jajko oraz żółtka i wymieszaj. Dodawaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. Rozwałkuj ciasto i piecz w temperaturze 1600C na złoty kolor.
2. W międzyczasie… 
Serek zmiękcz łyżką, a śmietanę ubij z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. Serek wymieszaj z ubitą śmietaną oraz skórkami cytrusów. 

3. To już prawie meta!
Wyłóż masę serową na upieczony mazurek i udekoruj bakaliami.
Brawo! Właśnie powstało wyjątkowe kulinarne dzieło! Możesz je podać na świąteczny stół.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

KDreher

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl