Mazurek z kajmakiem, mascarpone, solą i orzechami HELIO
Wielkanoc to wyjątkowy czas, pełen radości, wspólnego świętowania i pysznych tradycyjnych potraw.
Jednym z najbardziej charakterystycznych wypieków świątecznych jest mazurek, którego smak i aromat przyniesie niezapomniane doznania kulinarne.
Zanurzcie się z nami w tajniki przygotowania mazurka z kajmakiem i orzechami HELIO, by stworzyć niepowtarzalny smak wielkanocnej uczty!
Składniki na mazurek z kajmakiem, mascarpone, solą i orzechami HELIO:
· masa krówkowa kajmak HELIO
· mieszanka keksowa HELIO
· migdały blanszowane HELIO
· daktyle So Soft HELIO Natura
· 1 op. serka mascarpone
· gotowe ciasto kruche
· 3 łyżki gęstego jogurtu greckiego
· ½ łyżeczki soli himalajskiej
Przygotowanie:
Gotowe, kruche ciasto przekładamy do foremki i nakłuwamy widelcem. Ciasto obciążamy kulkami ceramicznymi do obciążania ciasta i pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Serek mascarpone, jogurt grecki i masę kajmakową miksujemy. Na upieczone ciasto wylewamy masę i dekorujemy mieszanką keksową, płatkami migdałowymi oraz daktylami. Na koniec dodajemy zblanszowane migdały i gotowe.
Smacznego !
Nadesłał:
marta.skibinska@efektpr.pl
|