Mazurek z kajmakiem, mascarpone, solą i orzechami HELIO


Mazurek z kajmakiem, mascarpone, solą i orzechami HELIO
2024-03-25
Wielkanoc to wyjątkowy czas, pełen radości, wspólnego świętowania i pysznych tradycyjnych potraw.

Jednym z najbardziej charakterystycznych wypieków świątecznych jest mazurek, którego smak i aromat przyniesie niezapomniane doznania kulinarne.

Zanurzcie się z nami w tajniki przygotowania mazurka z kajmakiem i orzechami HELIO, by stworzyć niepowtarzalny smak wielkanocnej uczty!

 Składniki na mazurek z kajmakiem, mascarpone, solą i orzechami HELIO:

·       masa krówkowa kajmak HELIO

·       mieszanka keksowa HELIO

·       migdały blanszowane HELIO

·       daktyle So Soft HELIO Natura

·       1 op. serka mascarpone

·       gotowe ciasto kruche

·       3 łyżki gęstego jogurtu greckiego

·       ½ łyżeczki soli himalajskiej

Przygotowanie:

Gotowe, kruche ciasto przekładamy do foremki i nakłuwamy widelcem. Ciasto obciążamy kulkami ceramicznymi do obciążania ciasta i pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Serek mascarpone, jogurt grecki i masę kajmakową miksujemy. Na upieczone ciasto wylewamy masę i dekorujemy mieszanką keksową, płatkami migdałowymi oraz daktylami. Na koniec dodajemy zblanszowane migdały i gotowe.

Smacznego !


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

marta.skibinska@efektpr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl