Mini tarta z granoli


Mini tarta z granoli
2021-01-25
Śniadanie to podstawa! Zainspiruj się naszym przepisem i przekonaj się, że zrobienie niebanalnego śniadania jest dostępne dla każdego. Mini tarta z granoli

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 8

 

Składniki:

  • granola 500 g
  • miód 3-5 łyżek
  • płynny (lekko podgrzany) olej kokosowy 5 łyżek
  • jogurt typu greckiego OSM Piątnica 0% tłuszczu
  • ulubione owoce: porzeczki, maliny, borówki

Sposób przygotowania:

 

1.       Rozgrzej piekarnik do 180°C. Granolę rozbij na mniejsze kawałki i wymieszaj z miodem oraz 4 łyżkami oleju kokosowego. Pozostałym olejem wysmaruj formy do tartaletek i wyłóż je masą.

2.       Piecz przez 12-15 minut. Pozostaw do ostygnięcia.

3.       Podawaj z łyżką jogurtu Piątnica i dodatkiem ulubionych owoców.

 

Smacznego!

 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Anna1

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl