Mini tarta z granoli
Śniadanie to podstawa! Zainspiruj się naszym przepisem i przekonaj się, że zrobienie niebanalnego śniadania jest dostępne dla każdego. Mini tarta z granoli
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 8
Składniki:
- granola 500 g
- miód 3-5 łyżek
- płynny (lekko podgrzany) olej kokosowy 5 łyżek
- jogurt typu greckiego OSM Piątnica 0% tłuszczu
- ulubione owoce: porzeczki, maliny, borówki
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Granolę rozbij na mniejsze kawałki i wymieszaj z miodem oraz 4 łyżkami oleju kokosowego. Pozostałym olejem wysmaruj formy do tartaletek i wyłóż je masą.
2. Piecz przez 12-15 minut. Pozostaw do ostygnięcia.
3. Podawaj z łyżką jogurtu Piątnica i dodatkiem ulubionych owoców.
Smacznego!
Nadesłał:
Anna1
|